Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Monday, December 28, 2009

Cuti yg Best Suda Abes

Adoyai.. da start keje balik.. x puas lagi cuti.. masuk je ofis da start boring.. klu kuar plak kompem dlm kete kerang tetido. Tdo2 kambing je..( mksdnye tdo yg x sedarkn diri.. kui3)..

Itu adlh pekara plg tak senonoh yg kerang sllu lakukn bile nk g kije kt site..isy3 trk btl..
http://www.emocutez.com

Ala bknnye kerang sengaje.. mlm sllu x cukup tdo.. Mane nk jg ladang lagi, nk jg cafe, hewan ternakan lg.. wanita gadis berkerjaya mcm kerang ni mmg sllu x ckup tdo.. jd bleh la dimaafkn lg.. hihihi.. senior kt cni pun mcm phm2 je.. siap ckp lg "wani tdo la klu ngantok".. kah3.. penat je control tdo. Bkn pe, tkt terserlah sgt perangai x senonohnye..
http://www.emocutez.com

Alamak! bos suda mari.. klu la bos nmpk pekerja yg berdedikasi ni asyk duk merepek x tentu hala camni, mmg x bgs utk kesihatan.. baik out cpt2..lalala~ (kuar sambil jln melenggang mcm itik pulang ptg)



p/s: sedang mengira hari..(hati berbunga kegumbiraan)




http://www.emocutez.com

Saturday, December 26, 2009

Al-Fatihah..

10 maut bas ekspres terbabas
26/12/2009 8:13am

Ipoh 26 Dis. - 10 penumpang maut apabila sebuah bas ekspres dua tingkat terbabas dan melanggar pembahagi jalan di km 272.7 Lebuh Raya Utara Selatan hala utara, di sini pagi ini. Kejadian tersebut berlaku sekitar jam 1.00 pagi tadi di lorong tengah, kira-kira 5km dari Tol Jelapang. Bas berkenaan bertolak dari Klang jam 9.00 malam menghala ke Kangar dengan membawa 48 penumpang bersama seorang pemandu dan penolongnya. Semua 10 mangsa yang maut di tempat kejadian berada di bahagian tingkat bawah bas berkenaan. Dua lagi penumpang juga cedera parah. Mereka yang cedera dikenalpasti sebagai Md Razip Fadzir dan Siti Munira Hashim yang dikejarkan ke Hospital Ipoh. Kejadian tersebut dikatakan berpunca apabila bas berkenaan melanggar pembahagi jalan sebelah kiri lebuh raya menyebabkan kebanyakan mangsa adalah penumpang sebelah kiri tingkat bawah bas.


Pemandu Mohd Kamil Mohd Rashid, 38 di tahan untuk siasatan.
Antara mangsa yang telah dikenalpasti maut adalah:
1. Noor Jismi Noordin (Kangar).
2. Musa @ Ismail Abdullah (Gurun).
3. Mohd Shukri Mohd Ali (Sungai Besar).
4. Mohd Bilal Osman (Sungai Besar).
5. Shaharin Mohd Noor (Klang).
6. Sharifah Raheel Aljunid Syed Harun (Sungai Petani).
7. Supiah Adam (Klang).
8. Ng Poh Ngoh (Alor Setar).
9. Ng Kah Kit (Alor Setar).
10. Shaharin Mohd Noor (Klang).

- Utusan


Sedihnye bile pagi tadi aku terbaca berita pasal kemalangan yg melibatkan 3 orang student unimap yg mana 2 orang dari mereka meninggal dunia.. Innalillahi wainnaillah hirajiun.. Salah seorang mangsa tu adalah junior aku pelajar 2nd yr PPK Alam.. sedih bile aky terbaca yang diorg dlm perjalanan nak blk ke kangar.. yela.. u pun nk bukak lagi 2 hari.. mcm mane la prsaan mak ayah diorang bile tau pasal ni... diorang lepaskan ank utk belajar jauh2 tapi terpaksa lepaskan utk selama2nye.. Betapa hancurnye harapan mak ayah diorang..

Sejak akhir2 ni byk betul kemalangan berlaku, yang depan mata pun ade.. kadang2 aku terfikir, dalam dunia ni dah xde lagi ke tempat yang selamat? jangan cakap di luar, dalam rumah pun belum tentu selamat.. mungkin betul, kalau dah ajal x de sape boleh mengelak, tapi x nak la pemergian kite tu nanti buat orang2 disekeliling kite rase terkilan @ bersalah...biarlah bile pergi tu orang boleh terima dengan redha.. Pape pun kite doakan semoga roh Allahyarham Mohd Bilal dan yang lain2nye dicucuri rahmat dan tenteram di sana... Al-Fatihah...





http://www.emocutez.com

Wednesday, December 23, 2009

Bile Suda Bosan

Salam... tora datang lagi!! hehe bkn tora.. tp cik kerang datang lagi.. hari ni memang kerang bosan sangat.. rase macam nak bejoget2 je nak bagi ilang bosan.. tp nampak macam buruk perangai la plak.. hilang keayuanku.. nanti adik sutun da xnak panggil kakak chantek dah.. haha.. yela mane x bosan.. hari2 wat kije yg same je.. pg loji tengok air, balik umah pun nampak air, tgk sungai nampak air, nmpak longkang pun ade air jgk.. heee..mcm da xde keje lain..

http://www.emocutez.com

orang2 kat cni pun satu.. da xde keje lain nak buat ke, da xde tempat best2 nak bawak cik kerang ke.. penat2 kerang pakai lawa2 diorang bawak pg loji je.. bawak la pg shopping ke, makan angin ke, best la jgk...

err.. kejap2. kerang nak ingat balik..

http://www.emocutez.com

laaaa patut la asyik bawak g loji je.. ni kan lembaga air.. adeh.. lupe plak yg kerang tgh kije kt lembaga air.... maap ye akak, abg2 sume.. maafkan la saye, saye ter'mengumpat' tanpa usul periksa..

http://www.emocutez.com

tu la kerang.. merepek lagi.. kan dah ter'mengumpat' orang. x pasal2 dapat dosa free.. adik2, ni kakak chantek nk pesan ni.. jangan la ikut perangai orang yg ske memgumpat tu ek..hehe... ni la kesan drpd kebosanan tahap kronik.. silap2 esok masuk paper 'Seorang pelajar latihan industri koma kerana bosan di tempat kerja'.. hehe boleh kna saman tmpt ni.. eeii x boleh2!! kesian abg2, pakcik2 dgn akak kt cni.. da la diorg baik.. selalu belanje makan, bawak jalan2 naik frontier.. saaayang akak ngn abg2 sume.. hak3..

http://www.emocutez.com


Da la.. da penat merepek.. Kerang, bile bosan ske amik gambo.. saje la nk tunjuk gambo dalam ni.. yela pagi tadi adik sutun puji kerang fotogenik.. kah3 fotogenik ke? haaa itu yg kite x tau! kerang x pandai nk posing lentok2. kalau rase x lawa tulun la jangan kutuk.. ini amaran! ditujukan kpda sipot.. haha.. ok la.. da bosan bace ni ek? yela2 tengok la gamba tu. ha tengok la...














Sume tu gambo mase bosan.. bile muke bosan mood gambo pun bosan jugak la.. len kali.. kerang amik mood x bosan.. tengok la samada kerang nak wat aksi berenang ke, aksi guling2 ke.. haa itu yg kte xtau... hehe.. daaa





http://www.emocutez.com

Sunday, December 20, 2009

Makna Maaf..

Hari ni da msk hari ketiga utk thn baru.. biase la bile msk tahun baru msti ade azam baru.. azam baru sy.. mcm biase nk jd lebih baik dr dulu and utk thn baru ni sy da memaafkan sume org disisi, depan, belakang, x kire la mane2 pun.. sy maafkan sumenye dan korang tau tak perasaan memaafkan tu terlalu indah.. sebab sy ni bukan la jenis yang mudah memaafkan orang.. kalau setakat cakap mulut memang mudah tapi untuk hati memaafkan orang memang susah.. untuk orang lain maafkan diri hamba yg kerdil ini (tp montel), itu terpulang la..


E'eh.. tiba2 ter'emo' la pulak.. hehe.. itu untuk muhasabah diri sekejap.. sekarang dah 3 minggu sy menjadi pekerja tak bergaji.. sepanjang tu sy da tengok seribu satu macam kerenah orang.. n yg paling penting sy dapat belajar untuk berdepan dan menghormati orang.. hari2 dalam ofis memang boring, tapi bile da kna kerja luar penat macam nak mati.. balik keje kompem tido awal.. Teringat plak kat member2 lain.. macam mane la agaknye keadaan ayah, penyu, tuntung kt sna..


Good luck untuk praktikal korang and utk sipot ngan sutun selamat kembali ke kuliah.. hehe hope korang rajin2 tulis dalam ni.. nak jugak tau cite korang.. nak chatting masing2 bz and klu x bz pun, orang lain plak bz... hope dapat jumpe korang sume lagi.. rindu sumenye..





http://www.emocutez.com

Wednesday, October 14, 2009

Makan Asap...

"erpp.. Alhamdulillah.. kenyang btl mkkn asap ni kan".. "sedap jgk kuetiaw campur air ujan ni".. itu la antara adegan2 dan dialog yg kuar ms g umah terbuka unimap ritu.. adeh.. orang de punye la rmi... situasi de plak dh mcm pasar mlm.. beza nye yg ni x pyh byr.. free je.. heheh.. tp seronok jgk sbb spnjg hmpir 3 thn ni je la skali pnh merasa umah tbuka.. thn2 sblm ni mcm2 aral yg melintang.. malas la, skt perut la, x smpt nek bas la... haaa thn ni dpt jgk..


Yg plg best time tggu sate.. hajat di hati nk mkn sate byk2.. tp dpt 7 cucuk je.. yg selebihye kenyang mkn asap.. tp yg kelakarnye.. tgk makcik2 tu siap mskkn sate yg x dibakar lg nk bwk blk umah.. adeh.. klu tau blh bt cmtu.. mmg dh bwk plastik besar dh.. tp nk bakar kt mn ek?? emmm.. mentah2 pun sodap..


Lg satu mkn de mcm kt dlm cite korea.. hak3.. kt mn korg beli kt situ korg mkn.. bkn ade tmpt duduk pun.. tmpt duduk dh penuh ngn manusia2 yg entah dtg dr mn pun xtau.. mkn berdiri je.. 'ad style lah!'..


Dh kenyang mkn asap kami pun pg la mkn abc lak.. smgt2 pg nmpk tb2 kt ctu punye la rmi org.. ms nk g kt abc nmpk pujaan hatiku pki bj belang2.. sapekn gerangan de??.. kui3.. da2 jgn nk menggatal.. teruskan kpd misi mendapatkan abc kte, marah cik tuntung..


huh yg ni part plg best.. nmpk penyu tgh beratur nk amik abc.. cik kerang pun dgn muke x malu menyelit la.. tp mula2 mmg x dpt.. xpe2 tggu pcik tu bt dlu.. pcik tu bt byk2, ble dh siap pkat rebut rmi2 (kerang pun memasang strategi)..


Tp yg x thn tu.. kerang sorg je yg tsepit kt tgh2.. kiri kanan sume laki.. chinese plak tu.. mmg kuat la kna tolak2 dr blkg.. klu x kuat smgt mmg dh give up kot.. tp tggu je la... pelik jugak diorang ni.. mcm la x pnh mkn abc.. nk bt pe rebut2 (kutuk diri sendiri sbenarnye.. kikiki..).. tb2 terdengar ade seorang mamat bisik kt kawan de, de ingat kerang x dengar agaknye..


"cpt2 bsedia. amik yg plg dkt dgn u!"


hoh ble dgr cmtu.. cik kerang pun menyinsing lengan baju mcm org nk pg bgaduh.. bkn nk bgaduh ngn bdk tu.. nk amik abc la.. tkt kotor kna bju kurung.. hak3..akhrnye.. dpt jgk mkn abc.. tp yg kecian pnyu la.. cpt sgt bputus asa.. kan x dpt abc.. heee..


pastu kami meneroka lagi semua makanan yg boleh dimakan tmasuk la rojak timun.. haha sebab dalam tu memang ade timun je.. mule2 igt nk mkn mee udang tp da abes plak.. hmm xde rzki.. xpe2 thn dpn cb btl2.. mst dptkn mknn sbyk mgkin.. hehe...


Last skali acara kemuncaknye kami beratur nk amik duit ry.. rs best plak.. mcm zaman kanak2 dlu nk g mntk duit rye time g braye.. pas dpt duit ry.. ktorg pun cabut la.. eh jap2 smpt amik gmba.. kt bwh ni ad gmba ms mlm tu..tp ms ni hujan da benti.. klu x dapat jugak la amik gamba ala2 gadis ayu lari dalam hujan.. heheh








http://www.emocutez.com

Monday, September 28, 2009

kisah di Aidilfitri


ms beraye ritu sempat la berposing sekejap.. hihi

nmpaknye mood raye msh blm ilang lg http://www.cute-smiley.com.. dlm kepala duk tingat lemang ketupat.. tingatkan duit raye yg masih blm mencapai target.. hihihi.. byk jgk kisah sedih n hepi blaku spnjg raye thn ni.. saat beraye dgn atuk sedara n moyang membuatkn sy rs sedih sgt http://www.cute-smiley.com... br la diri ni tsedar yg ade insan lain sebenarnye sunyi sgt di hari raye ni saat kte sedang bgembira.. pagi raye ritu, lepas je bsalam dgn mak ngn ayah, mak ngn ayah trs berangkat ke kampung sy di n9.. 2 hari beraye tnpa mak dgn ayah pun kami adk beradik dh berasa x seronoknye raye.. terasa mcm ade kekurangan.. br sy fhm mcm mn perasaan org yg beraya tnpa ibu dan ayah.. yg penting, raye ni byk mengajar sy tntg menyayangi org di sisi kte..

Selamat hari raye sume http://www.cute-smiley.com




http://www.emocutez.com

Wednesday, September 16, 2009

K@mpUng @ngk@t-Best vs x Best.... cerita ayah yg membosankan

Dipanjangkan cerita, pada hari sabtu lepas bersamaan 12 September 2009,
tgh wt2 rajin study kt lib http://www.cute-smiley.com... tetibe de orng call. Spe la plk yg rajin nk call sy ni...angkat2 x dgr sgt plk. Skali sy tepon balik rupe2nye mak angkat da...rse cm da 1 tahun x contact diorng. Malu2...Ni da tahap ank derhaka ni...:P rindu jgk diorng kt sy rpenye. Stelah dipertimbangkan semasak-masaknye sy mengambil keputusan pegi esok je la. Nk g ari lain cm x de mase plk..ajak kerang die x mo plk. ajak housemate? NO...nnt de je bnde yg x kna. sy lebih rela pergi sendri. Nk g senang, nk balik pn senang.

Akhrnye hari yg dinanti2 tlah tibe...wuuu...da la tdo kul 4 smlm. smpai2 tertdo2 http://www.cute-smiley.com kt kedai mak cik Rose tu. Bosan nye la tgk bola lame2...klu kt rumah confrm da lena dpn tv. Bgn2 da kul 10 lebih mcm biase...bukak skype, tagged ngn kosmo. hari2 mngadap tu je..pe la nk jdi..:Phttp://www.cute-smiley.com

Lpas zohor, sy pn memulakan lngkah utk pergi ke sna. Nk beli ape yek utk diorng ni..x kn la datng tangan kosong je. lme gak pikir ni http://www.cute-smiley.com... xpe g kangar dlu photostat lab modul bru pikir. stelah seprtimbngkan akhirnye sy telah membuat kepustusan utk membeli buah je. Da x tau nk beli pe lg. Pas2 tetibe plk teringt kt asik beradik angkat yg lain. Harith, miza ngn spe nth nme die..nozi ke ape yek. pedulikan je la...dh la diorng ni duk jauh kt seberang ramai. ajk pn confrm x mo pye..try gak la bg msj kt diorng. tp jwpn diorng da bole diagak..so mmg x yh tnngu lg...

smpai kt je kedai buah tu, tgk buah tembikai susu xde plk. Epal da pernah bwk, tembikai da pernah, buah yg tu je blom. xpe2...cri kt kedai buah lain plk. nsb baik kedai buah yg kedua ni ade..x yh nk pusing jauh2 lg...beli 1 biji dan terus menuju ke destinasi http://www.cute-smiley.com.

dlm 1/2 jam perjalan akhrnye smpai jgk ke rumah yg dituju. ayah dgn sedapnye tgh rilek2 kat pangkin. mmg best pn klu duk kt ctu..sjuk je. angin kuat...biase la tgh2 bendang. tok pn de kt ctu ngn azizi. yg kecik tu pn de jgk...da 1 thun lebih da die skang. dlu kecik je...nme nye syamil klu x silap. syazwan plk tgj cbuk tmpal stiker moto die...asyraf plk cm biase la. hilang entah kemana...lupe plk n bgtau family ni xde ank pmpn, so xde la nk malu2 sgt ngn diorng ni.

Duk kt rumah tu pn xde wt pe sgt..duk melayan si syamil ni je la. degil jgk bdk ni...rugi jgk x amik gmbr die http://www.cute-smiley.com. battery hp hbs plk...ptg tu ayh ajak g bazar...wu..x pnh lg g bazar Kodiang. meriah jgk la... yg x bestnye...singgah msjid amik bubur je. bukan nk solat skali...da la orng bru hbs solat asar mse tu...xpe2...wt2 xnmpk je..:P

da hbs membeli belah tu ( beli kuih ngn cendol je) balik la ke rumah. asar kt rumah je la..duk2 kt sofa tu tertido plk. dgn baik atinye mak pn ambkkn bantal. orng nk tdo2 ayam je..:P baring2 tu azizi datng plk ngn sepupu die bwk game tape. diorng main game Super Mario...tgk je la. teringt zaman mude2 dlu..main game cmni...tp yg kesiannye asyik kna kcau ngn syamil je. x reti duk diam betul budak kecik ni...

da nk buke tu bru la nmpk muke si asyraf ni..biase la tu bsk2 remaja. lauk berbuke sdap2 jgk la...de ayam, ikan udang pn ade jgk. kuih2 pn bole than jgk...de cekodok... pas mkn tu rehat2 http://www.cute-smiley.com, solat pas2 tgk tv je la. ingt nk blk ps Isyak je...tgk duk rilek2 tu tetibe prangggg!!!!! bnyi kca pecah. sume cepat2 g dapur. syamil ni tarik cawan atas meja rupenye...nsb baik la x kna kt die.

cepat snnguh mase berlalu...pas solat isyak tu sy pn bersiap2 utk pulang. http://www.cute-smiley.com mak pn bungkuskn mknn utk sahur nnt. bnyk jgk la smpai penuh raga moto tu, pas2 dpt duit lg. http://www.cute-smiley.com..jgn jeles sume. tu la kerang..orng ajak x nk ikut....

balik tu sje je ikut jalan lain..gelap jgk la jln nye. last2 smpai jgk jalan kluar...smpai je kat arau...tetibe plk de mamat mne nth x puas ati. mencarut2 jgk la...buat bodo je la. orng nk balik cepat mls la nk layan die. mule2 cuak gak la..tgk die da belok masuk simpang UITM je lega jgk la...pas2 perjalanan disambung dengan amannye smpai la ke wang ulu.

p/s: orng yg bce cite ni pn msti da tertdo bosan sgt...







http://www.emocutez.com

Friday, September 11, 2009

teruknye kerang...

adeh.. kekenyangan.. rs mcm nk pengsan jer..http://www.cute-smiley.com padahal bebuka dengan nasi ayam dgn air oren jer.. nasi ayam sebungkus je la.. saye bukan la pelahap sangat walaupun mase nak beli makanan tu nampak macam nak beli dengan warung2 die skali.. tapi saye x macam tu.. cume hari ni saye jadi x lalu makan banyak.. ohh!!http://www.cute-smiley.com adakah tangki makanan saye sudah mengecut dalam bulan puase ni?? kalau la betul.. saye la orang paling bertuah.. ini bermakna azam saye untuk mengurangkan makan atau dalam erti kata lainnye berdiet, akan menjadi kenyataan.. http://www.cute-smiley.com
tapi.. disebabkan nasik ayam tu la saye terjadi ter tak larat nak terawih.. nak bangun pun x larat..adeh.. teruknye saye http://www.cute-smiley.com

p/s: kecewa dengan diri sendiri.. http://www.cute-smiley.com sesiapa tolong la berikan ceramah agama kepada saye.. http://www.cute-smiley.com




http://www.emocutez.com

Wednesday, September 9, 2009

bile kerang suda merepek...

Alhamdulillah.. selesai jgk presentation td.. wlupun kena hentam tp sedikit pujian tu pun dah cukup untuk melegakan hati... salah sendiri jgk sbb x prepare awl2.. bile kena hentam mau cakap padan muka kt diri sndri tu macam kejam jer..

sebenarnye bukan nak cerita pasal presentation td.. yang tu cuma mukaddimah je.. tah macam mane dalam bas mase nak pegi presentation tadi saye tiba2 je teringat zaman sekolah and zaman kanak.. sampai tergelak2 sorang2 dalam bas tadi.. yang budak duk kat sebelah tu pun dah pelik tp die pura2 mcm x nampak ape2.. hihihi.. bagus dik.. nanti akak belanje choki2 ek...

hmm.. zaman kanak2 memang best.. sape yang cakap x best? cube gtau sket.. xkan ade yang ckp x best.. kalau bole memang nk balik zaman kanak2.. x payah fikir psl assignment, pasal nk simpan duit utk belanje, fikir psl nk beli itu beli ini.. kalau nak benda mintak je kat mak... gerenti dapat.. sekarang ni nak beli pape kena kira2 duit.. kadang2 nk beli colgate pun kena pikir 3-4 kali sebab x cukup bajet.. hmm betapa beruntungnye zaman kanak2 dulu..

bile masuk tadika.. pegi tadika pun cume main2.. tp mujur saye tadika agama jadi ade jgk la belaja solat, ambik wuduk.. tapi yang paling best belaja nasyid.. saye boleh igt sikit2 lagu cara ambik wuduk dgn lagu haiwan2 tu sambil buat gaya haiwan.. lepas belaja boleh main pondok2.. ditambah pulak kwsn tadika tu penuh dgn tanah merah.. bile balik umah, baju yang kaler ijau dah jadi merah.. hahaha.. pelik tapi benar..

masuk pulak sekolah rendah kanak2.. hihihi.. banyak kenangan manis jgk.. tapi sebab saye ni budak baik jd x banyak buat masalah kt sekolah.. tapi saye ade kawan baik.. bile x siap keje sekolah die mesti datang umah saye dan kami buat keje same2.. n port yang paling kami suke adalah kt tepi longkang umah saye.. mmg masyukk la study ctu.. kalau x, xde la saye lulus sekolah rendah dgn jayanya.. wakaka.. tapi perkara sedih yg jadi bile 3 orang kawan baik saye pindah sekolah.. n yang dua orang tu saye dh x pernah jumpe sampai sekarang.. :(

then kt sekolah menengah remaja pulak.. hmm mase form1, saye masuk asrama.. 1st time berpisah dgn family.. biase la baru msk asrama mesti la asyk menangis je.. klu yg biase duk hostel mesti pnh dgr lagu dam2 tara ri dam2.. ala yang sorang buat gaya lepas tu kite ikut berturutan.. haaa yang tu la yang saye salalu main dulu mase kt hostel.. paling x boleh lupe bile senior suruh saye tiup lampu dgn mulut bagi padam.. kalau fikir mmg sgt2 x logik.. tah dr mane la diorg blaja agknye boleh tutup lampu dgn mulut..buat susah2 je.. pegi tutup die punye suis kan senang.. penah jugak la kena menyanyi lagu negaraku kat luar dorm tengah malam2 bute..nasib baik x kena kejar dgn warden.. kalau x free2 je dapat anugerah khas dr warden.. mase form2 lak saye tukar ke sekolah biase sebab x tahan dibuli.. hihihi alasan je tu.. masuk sekolah harian memang best.. tapi yang x best tu kena tahan telinga la.. mase dlu saye ni memang comel, montel n da bomb la katekan.. so kena ejek badan mcm gajah tu dh biase.. tapi paling x boleh terima bile ade sorang makhluk tuhan ni pegi peluk tiang time saye tgh jalan sambil jerit bumi bergegar!!.. time tu sabar je la.. tapi saye dah x ambik hati pun sekarang ni.. dulu je marah sikit.. bile fikir2 blk rase lawak je.. PMR zaman yang plg best.. bile habis PMR enjoy sgt2.. hari2 datang sekolah asyik main je.. siap jadi pembantu cikgu angkat barang lagi sebab dah bosan sangat x belaja…

pastu msk plak zaman dh besar sket.. msk mrsm.. maybe student 4d/04 ingat lagi kelas cikgu fatini yang scary giler..bile kelas die je memasing kecut perut.. kalau boleh xnak lansung lambat msk kelas die.. kalau x memang teruk la kena denda.. bile nak masuk kelas die kitorang wajib hafal formula kimia..sebelum masuk kelas die kitorang kena beratur ramai2 sambil jawab soalan die.. saye ni dah la lembap sikit bab kimia ni.. so memang selalu la saye kena duk luar kelas sebab x dapat hafal formula kimia.. best jgk sekali sekala belajar sambil bersila kt luar pintu.. kadang2 ada jgk la yang kena jln itik.. bkn kitorg je kena.. kadang2 saye jadi tukang gelak tengok akak2 ngn abg2 form 5 kena denda.. kalau x dapat jawab soalan plak kena rotan kt tangan.. kadang2 rase nak sorok je rotan cikgu tu.. memang menarik la kelas kimia kitorang… kalau budak sekarang ni kena sentuh sikit pun dah nak saman cikgu..rasenye amy mesti igt lagi kan.. and mase tu saye pun ade buat aksi cite sedih melalak2 nak kuar.. huh mengada2 kan? hehehe..

Masuk plak kt transkrian.. dapat kelas yang sume girl.. keje saye memang bgaduh je la.. yela dh semua perempuan.. kalau ade lelaki tu boleh la control ayu sket.. kalau x jatuh la saham..heheheh… mase kt cni saye jadi sgt keras hati, n ramai yg cakap takut nak tegur.. tapi dalam jahat2 saye tu saye ni sebenarnye informer cikgu.. kalau ikut kate gangster kelas tu.. tali barut la.. rasenye sampai sekarang diorang x tau yang saye ni la pemberi maklumat kat cikgu bile berlaku sebarang kegiatan haram kat kelas @ hostel.. alamak! Kalau diorang bace ni confirm kantoi abes.. haaa.. mase kt sekolah dulu saye ni giler silat.. hehehe lembut2 pun suke jugak silat.. setiap hari benda yang nk ditunggu adalah kelas silat.. bagus sebenarnye belajar silat ni tau..disamping belajar mempertahankan diri, kite dapat meningkatkn stamina, belajar mendisiplinkan diri, dapat eratkn silaturrahim dengan kawan2 dan yang paling penting dapat cuci mata tengok abg2 silat yang hensem2.. hihihi… kalau nak diingatkn banyak kenangan yg best sgt.. tapi cukup la simpan dalam kenangan je…

Then masuk plak PLKN.. hehehe jgn nak menipu la.. xde pengalaman kt PLKN pun.. memang teringin sangat nak masuk tapi disebabkan saye ni memang dilahirkan dengan semangat cintakan negara dan jati diri yang sangat utuh, jadi mereka berpendapat saye tidak perlu mendapat latihan seperti kanak2 lain.. hehehe… lepas sekolah plak dapat masuk matrix.. mase ni adalah masa yang boleh dikatakan enjoy sangat… mase tu dah rase mcm kat u sebab dah x payah pakai uniform sekolah lagi.. hihi.. tapi serius.. sekarang ni saye rindu sangat nak pakai baju putih dgn kain biru @ coklet.. saye rase kite patut mengemukakan cadangan kat nc supaya mewajibkan semua student unimap pakai uniform macam kat sekolah dulu.. tapi rasenye pakai jaket unimap yang cantik dan elegen tu pun dah macam pakai uniform jugak kot… mase kt matrix, yang paling x boleh lupe mase minggu suai kenal.. dengan akak dan abg fasi yg sporting giler.. hari2 asyik main je.. main dgn penuh excited pulak tu… huhuhu memang best la!!!

Sekarang dah tahun 3 kt unimap ni.. umur pun dah 21 tahun.. maknanye saye dah tinggalkan zaman kanak2 selama 10 tahun.. lame tu… kadang2 rase rindu sangat nak balik masa tu.. rindu sangat nak jumpe kawan2 lame… rasenye kite semua pnye kenangan yang lebih kurang je.. ade hepi, ade sedih… cume jalan ceritanye je yang berbeda… wah terpengaruh dgn cite indonesia plak.. kenangan xkan berulang tapi jangan terus dibuang.. selagi kite bernyawa, ingat la kenangan tu sebab dengan kenangan itu la yang membawa kite sampai ke hari ini.. xtau la plak kalau ade orang yang kuar dari perut mak terus umur 21 tahun.. ok la.. da byk merepek, da byk merapu.. tapi x de yang tipu okeyh… kt bawah ni ade la sket gamba2 mase zaman dulu2.. akhir kata.. majulah kenangan utk masa depan!! hihihi




zaman kanak2 dengan kakak


mase sekolah rendah.. nmpak x budak laki tu? bukan yg baju merah tu.. yang pakai baju putih sluar biru itu la..hehe tu la kwn yg selalu bt keje skolah tepi longkang..


ni plak gamba mase form5.. nmpak x saye yg mane satu.. haa memang x nampak pun.. cube la gosok2 mate tu byk kali.. mmg x nampak.. hehe.. yg kt depan tu iez yang rock giler.. hehe



dlm lab chem bersama pn hayati mase kt matrix...



yang ni plak gmbar ms 1st year di unimap..







http://www.emocutez.com