Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Monday, December 28, 2009

Cuti yg Best Suda Abes

Adoyai.. da start keje balik.. x puas lagi cuti.. masuk je ofis da start boring.. klu kuar plak kompem dlm kete kerang tetido. Tdo2 kambing je..( mksdnye tdo yg x sedarkn diri.. kui3)..

Itu adlh pekara plg tak senonoh yg kerang sllu lakukn bile nk g kije kt site..isy3 trk btl..
http://www.emocutez.com

Ala bknnye kerang sengaje.. mlm sllu x cukup tdo.. Mane nk jg ladang lagi, nk jg cafe, hewan ternakan lg.. wanita gadis berkerjaya mcm kerang ni mmg sllu x ckup tdo.. jd bleh la dimaafkn lg.. hihihi.. senior kt cni pun mcm phm2 je.. siap ckp lg "wani tdo la klu ngantok".. kah3.. penat je control tdo. Bkn pe, tkt terserlah sgt perangai x senonohnye..
http://www.emocutez.com

Alamak! bos suda mari.. klu la bos nmpk pekerja yg berdedikasi ni asyk duk merepek x tentu hala camni, mmg x bgs utk kesihatan.. baik out cpt2..lalala~ (kuar sambil jln melenggang mcm itik pulang ptg)



p/s: sedang mengira hari..(hati berbunga kegumbiraan)




http://www.emocutez.com

Saturday, December 26, 2009

Al-Fatihah..

10 maut bas ekspres terbabas
26/12/2009 8:13am

Ipoh 26 Dis. - 10 penumpang maut apabila sebuah bas ekspres dua tingkat terbabas dan melanggar pembahagi jalan di km 272.7 Lebuh Raya Utara Selatan hala utara, di sini pagi ini. Kejadian tersebut berlaku sekitar jam 1.00 pagi tadi di lorong tengah, kira-kira 5km dari Tol Jelapang. Bas berkenaan bertolak dari Klang jam 9.00 malam menghala ke Kangar dengan membawa 48 penumpang bersama seorang pemandu dan penolongnya. Semua 10 mangsa yang maut di tempat kejadian berada di bahagian tingkat bawah bas berkenaan. Dua lagi penumpang juga cedera parah. Mereka yang cedera dikenalpasti sebagai Md Razip Fadzir dan Siti Munira Hashim yang dikejarkan ke Hospital Ipoh. Kejadian tersebut dikatakan berpunca apabila bas berkenaan melanggar pembahagi jalan sebelah kiri lebuh raya menyebabkan kebanyakan mangsa adalah penumpang sebelah kiri tingkat bawah bas.


Pemandu Mohd Kamil Mohd Rashid, 38 di tahan untuk siasatan.
Antara mangsa yang telah dikenalpasti maut adalah:
1. Noor Jismi Noordin (Kangar).
2. Musa @ Ismail Abdullah (Gurun).
3. Mohd Shukri Mohd Ali (Sungai Besar).
4. Mohd Bilal Osman (Sungai Besar).
5. Shaharin Mohd Noor (Klang).
6. Sharifah Raheel Aljunid Syed Harun (Sungai Petani).
7. Supiah Adam (Klang).
8. Ng Poh Ngoh (Alor Setar).
9. Ng Kah Kit (Alor Setar).
10. Shaharin Mohd Noor (Klang).

- Utusan


Sedihnye bile pagi tadi aku terbaca berita pasal kemalangan yg melibatkan 3 orang student unimap yg mana 2 orang dari mereka meninggal dunia.. Innalillahi wainnaillah hirajiun.. Salah seorang mangsa tu adalah junior aku pelajar 2nd yr PPK Alam.. sedih bile aky terbaca yang diorg dlm perjalanan nak blk ke kangar.. yela.. u pun nk bukak lagi 2 hari.. mcm mane la prsaan mak ayah diorang bile tau pasal ni... diorang lepaskan ank utk belajar jauh2 tapi terpaksa lepaskan utk selama2nye.. Betapa hancurnye harapan mak ayah diorang..

Sejak akhir2 ni byk betul kemalangan berlaku, yang depan mata pun ade.. kadang2 aku terfikir, dalam dunia ni dah xde lagi ke tempat yang selamat? jangan cakap di luar, dalam rumah pun belum tentu selamat.. mungkin betul, kalau dah ajal x de sape boleh mengelak, tapi x nak la pemergian kite tu nanti buat orang2 disekeliling kite rase terkilan @ bersalah...biarlah bile pergi tu orang boleh terima dengan redha.. Pape pun kite doakan semoga roh Allahyarham Mohd Bilal dan yang lain2nye dicucuri rahmat dan tenteram di sana... Al-Fatihah...





http://www.emocutez.com

Wednesday, December 23, 2009

Bile Suda Bosan

Salam... tora datang lagi!! hehe bkn tora.. tp cik kerang datang lagi.. hari ni memang kerang bosan sangat.. rase macam nak bejoget2 je nak bagi ilang bosan.. tp nampak macam buruk perangai la plak.. hilang keayuanku.. nanti adik sutun da xnak panggil kakak chantek dah.. haha.. yela mane x bosan.. hari2 wat kije yg same je.. pg loji tengok air, balik umah pun nampak air, tgk sungai nampak air, nmpak longkang pun ade air jgk.. heee..mcm da xde keje lain..

http://www.emocutez.com

orang2 kat cni pun satu.. da xde keje lain nak buat ke, da xde tempat best2 nak bawak cik kerang ke.. penat2 kerang pakai lawa2 diorang bawak pg loji je.. bawak la pg shopping ke, makan angin ke, best la jgk...

err.. kejap2. kerang nak ingat balik..

http://www.emocutez.com

laaaa patut la asyik bawak g loji je.. ni kan lembaga air.. adeh.. lupe plak yg kerang tgh kije kt lembaga air.... maap ye akak, abg2 sume.. maafkan la saye, saye ter'mengumpat' tanpa usul periksa..

http://www.emocutez.com

tu la kerang.. merepek lagi.. kan dah ter'mengumpat' orang. x pasal2 dapat dosa free.. adik2, ni kakak chantek nk pesan ni.. jangan la ikut perangai orang yg ske memgumpat tu ek..hehe... ni la kesan drpd kebosanan tahap kronik.. silap2 esok masuk paper 'Seorang pelajar latihan industri koma kerana bosan di tempat kerja'.. hehe boleh kna saman tmpt ni.. eeii x boleh2!! kesian abg2, pakcik2 dgn akak kt cni.. da la diorg baik.. selalu belanje makan, bawak jalan2 naik frontier.. saaayang akak ngn abg2 sume.. hak3..

http://www.emocutez.com


Da la.. da penat merepek.. Kerang, bile bosan ske amik gambo.. saje la nk tunjuk gambo dalam ni.. yela pagi tadi adik sutun puji kerang fotogenik.. kah3 fotogenik ke? haaa itu yg kite x tau! kerang x pandai nk posing lentok2. kalau rase x lawa tulun la jangan kutuk.. ini amaran! ditujukan kpda sipot.. haha.. ok la.. da bosan bace ni ek? yela2 tengok la gamba tu. ha tengok la...














Sume tu gambo mase bosan.. bile muke bosan mood gambo pun bosan jugak la.. len kali.. kerang amik mood x bosan.. tengok la samada kerang nak wat aksi berenang ke, aksi guling2 ke.. haa itu yg kte xtau... hehe.. daaa





http://www.emocutez.com

Sunday, December 20, 2009

Makna Maaf..

Hari ni da msk hari ketiga utk thn baru.. biase la bile msk tahun baru msti ade azam baru.. azam baru sy.. mcm biase nk jd lebih baik dr dulu and utk thn baru ni sy da memaafkan sume org disisi, depan, belakang, x kire la mane2 pun.. sy maafkan sumenye dan korang tau tak perasaan memaafkan tu terlalu indah.. sebab sy ni bukan la jenis yang mudah memaafkan orang.. kalau setakat cakap mulut memang mudah tapi untuk hati memaafkan orang memang susah.. untuk orang lain maafkan diri hamba yg kerdil ini (tp montel), itu terpulang la..


E'eh.. tiba2 ter'emo' la pulak.. hehe.. itu untuk muhasabah diri sekejap.. sekarang dah 3 minggu sy menjadi pekerja tak bergaji.. sepanjang tu sy da tengok seribu satu macam kerenah orang.. n yg paling penting sy dapat belajar untuk berdepan dan menghormati orang.. hari2 dalam ofis memang boring, tapi bile da kna kerja luar penat macam nak mati.. balik keje kompem tido awal.. Teringat plak kat member2 lain.. macam mane la agaknye keadaan ayah, penyu, tuntung kt sna..


Good luck untuk praktikal korang and utk sipot ngan sutun selamat kembali ke kuliah.. hehe hope korang rajin2 tulis dalam ni.. nak jugak tau cite korang.. nak chatting masing2 bz and klu x bz pun, orang lain plak bz... hope dapat jumpe korang sume lagi.. rindu sumenye..





http://www.emocutez.com