Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Saturday, January 16, 2010

My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!




My Childhood Photo Contest




This contest will run from January 7 2010 to January 2010 (11:59P.M)..
('My Childhood Photo Contest' berlangsung selama 2 minggu sahaja so I urge U to hurry!)

Terms and Conditions of the Contest:

1. Add Url Link ( http://ieda2009.blogspot.com/) pada Bloglist@Blog Roll anda & anda juga diwajibkan untuk menjadi Follower http://ieda2009.blogspot.com/
- DONE
-

2. Copy & paste banner di atas pada entry/posting anda bertajuk 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' & link kan ke ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) kemudian letakkan pula banner 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' bersama link ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) pada sidebar blog anda
- DONE
-

3. Upload 2 keping gambar anda. 1 keping gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak2 & 1 keping lagi gambar anda setelah dewasa.(TAMBAHAN: HAD UMUR DARI USIA BARU LAHIR PUN TAK APE & SEHINGGA 12THN SHJ..13-19 KEATAS TU DAH CONSIDERED TEENAGERS & ADULT,KEY.. :)
PERHATIAN: Hanya gambar anda sahaja ya,gambar orang lain adalah tidak dibenarkan samasekali
Anda diwajibkan untuk menceritakan serba-sedikit tentang gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak tersebut ATAUPUN ceritakan mengenai kenangan yang tidak dapat anda lupakan sewaktu zaman kanak2 anda..
(Ada certain Blog yang saya tak dapat view gambarnya gara-gara line internet yang bermasalah sila e-mailkan gambar anda ke luvieda09@yahoo.com..Terima Kasih..)
- DONE
-

4. Pemenang akan dinilai melalui gambar yang chumel,menarik & berjaya membawa saya & juri2 lain,mengenang kembali akan zaman ria kanak2 dulu.
Hanya 3 orang pemenang sahaja yang akan dipilih.Manakala bagi penyertaan yang ke-13,akan mendapat hadiah misteri! :)

5. Apabila semua syarat & peraturan telah dipenuhi, jangan lupa tinggalkan komen berserta URL link anda mengenai contest ini pada ruangan komen N3 My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi! untuk memudahkan proses blog review.. ^_^
- DONE
-


Hadiah2 yang ditawarkan:


Tempat Pertama: H/Phone Top-up RM30 + H/Phone Strap
Tempat Kedua: H/Phone Top-up RM20 + H/Phone Strap
Tempat Ketiga: H/Phone Top-up RM10 + H/Phone Strap
Hadiah Misteri Penyertaan yang ke-13: ??????????????? ^_*



Kisah Seorang Aku yg Sangat NAKAL





Masa tengah jalan2 kat blog orang, tiba2 aku nampak ade contest ni.. mcm menarik.. sebab aku memang terlalu rindu zaman itu.. memang waktu itu adalah saat terindah dalam hidup aku sebelum aku mengenal dunia sebenar dan aku ingin berkongsi dgn semua orang saat2 indah itu...




Gambar ni mase aku, kakak, dgn adik aku ikut orang tua kami bercuti ke Pulau Pangkor.. mase tu, Chu(mak sedara) aku dgn opah pun ikut sama.. Masa ni kami cuma 3 beradik.. yg sebelah kiri yg cute2 tgh tepuk tangan tu mesti la aku.. hihi. Sebelah tu plak kakak aku.. Masa ni adik lelaki aku hilang entah ke mane... ade kisah disebalik gamba ni.. ayah amik gamba ni selepas satu kejadian berlaku ke atas kami 3 beradik.. mase tu kami ni memang tersangat NAKAL.. memang x reti duduk diam.. masa dekat hotel, kami duduk di bilik opah dan merancang pegi ke bilik my parent tnpa pengetahuan opah dgn chu.. yg menjadi ketua operasi mestilah kakak.. Kami keluar senyap2 dan mencari bilik mak dgn ayah.. aneh, terasa semakin jauh plak kitorg berjalan.. mase tu budak2 lagi, so ikut je la ke mane kakak pegi.. kami jalan betiga sambil pimpin tangan.. lame2 aku rase pelik sebab kami sampai dekat kolam mandi.. memang pelik sebab sebenarnye ktorang dh jauh dari hotel.. bile ade org bertanye, adik nak pegi mane? kami jwb nk cari bilik mak dgn ayah.. mujur la jmpe orang baik2, klu x mesti da kena jual sampai siam!! dan akhirnye mak dgn ayah cari ktorg.. x sangka kami betiga boleh sesat mase cari bilik mak dgn ayah padahal bilik mak dgn ayah tu sebelah je dgn bilik chu ngn opah.. hihi.. sebenarnye sje jln jauh2.. bak kate org, jauh perjalanan luas pemandangan.. heheh



Disebabkan kami ni NAKAL sangat, penah ade 1 kali tu orang datang umah.. kami ni asyik la mengacau orang yg datang tu.. bile mak hidang air kami yg buat muke x malu dtg bwk cawan dan makan roti cicah air dgn muke x malu.. padahal mak dah siapkan kat dapur utk ktorg tapi ktorg dengki sebab diorg makan kt depan ramai2.. satu hari tu chu mrh sgt lalu kami bertiga diikat dekat ats katil supaya x mengacau lagi.. mase 2 ktorg kecik lagi tp dh diajar macam tu.. sampai sekarang kami tau beradab bile ade tetamu dtg umah... heheh.. mcm kejam kan??



Mase kecik2 dulu aku duduk umah kampung, jd memang xde kawan lagi.. umah pun kt kawasan jin bertendang.. sambil duk kt tepi tingkap tu kami tengok ke bwh.. nampak la sekumpulan pig berbaris.. anak2 de yg warne pink2 nampak comei sangat ikut belakang mak die.. aku dgn kakak menjerit2 "mak2 tgk tu comei!! itu lebit(rabbit) ke cat??"..Tb2 dgr Chu aku menjerit sambil mengejar kami yg hampir2 turun nk pegi tgkap binatang tersebut.. "jgn!! itu bkn lebit!!!" fuh.. nasib baik ktorg x pegi terkam binatang tu.. geram sebenarnye tgk anak2 die comei and kaler pink.. haha agak2 ape jadi kt ktorg klu ktorg terkam anak pig tu???



Lagi 1 aku dgn kakak pantang nampak peti ais.. sebab ktorg suke sangat mandi dgn air peti ais tu.. mak plak selalu sibuk kt dapur.. aku dgn kakak senyap2 bukak peti ais, amik air utk minum yg dalam botol tu.. mule2 kakak mandikan aku.. lepas tu aku plak jirus kakak dgn air sejuk tu.. bile mak sedar je, berbotol2 air abes dan ktorg x dpt minum air sejuk utk mkn tgh hari.. hehe.. klu kitorg x mandi pun, kucing kt rumah tu la menjadi mangsa.. opah selalu terkejut sebab bile buka peti ais mesti jumpe kucing dekat tempat simpan sayur.. haha keje sape lagi klu bukan aku dgn kakak.. kesian kucing tu jadi mangsa.. last2 ayh letak peti ais kt dapur dan bt pintu supaya aku dgn kakak x dpt bukak peti ais lagi... tiada lagi kekejaman terhadap binatang bernama kucing dan tiada lagi mandi air sejuk.. hehe kami telah diselamatkan dari terus membuat dosa kerana menyeksa binatang.. ngee memang NAKAL ini budak!!



29 Januari ni genap umur aku 22 tahun.. cute itu masih ade tapi keNAKALan tu aku rase dah berkurang.. aku x lagi NAKAL mcm dlu.. bukan jgk spesies ayu2.. aku spesies ape?? aku pun x tau.. yg penting bkn 2 alam.. hahah.. ni gamba aku yg terbaru.. mmg terbaru sgt sbb br smlm tangkap.. hihi.. tgk gmba ni mesti x caye mase kecik aku ni sgt NAKAL kan??





p/s: x kesah menang @ tidak.. yg penting aku dapat kongsi kisah aku walaupun aku tau x sume org lalui hidup yg gembira ms kecik...

Lagi cite ms kecik2 dlu.. klik sini

7 comments:

  1. Salam..Hi..Cik Adik.. :)
    Salam Kenal.. :)
    Sis da check sume utk Contest
    nie da pun dipenuhi oleh Cik
    Adik kite yg sangat la nakal di
    waktu kecik nye nie..Hihi..
    Mekasih ye join contest Sis nie Cik Adik
    cute.. :) Gd Luck to U! :)
    Sabar menanti result nye next week
    okay!Ciao Sin Chi! :)

    ReplyDelete
  2. tp rsa klakar plak. mcm mna bley trpkir nk ltak kcing dlm pti ais.

    ps : akak tm kcik sangat pnakot dgn kcing. mnjadi xtakot dgn kcing wktu umur 14 tahun. sblm tue mmg pntang jmpa kcing tros mnjerit dan lari lntang pukang... wakaka

    ReplyDelete
  3. entah la.. bdk2 lg time tu.. x pikir ape.. yg ade time tu nafsu nk buat kekejaman terhadap kucing.. huhu.. naseb baek blum ade kes kucing yg mati dlm peti ais tu.. maapkan kami wahai kucing.. hamba berdosa.. huhu~~

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah..pasnie buat peraduan Teka Duit Dalam Balang plk,kut..Hihi..Jgn lupa join.. :)
    Tahniah kerana anda menjadi pemenang di hati saya!!

    ReplyDelete
  5. :) mesti join punye!! hehe.. tQ kak eida!! cayunk akak.. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)