Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Friday, February 12, 2010

Aku mau bunuh dia!!



Dia datang, dengan lenggang lenggok nya.. oi dia datang.. (apsal menyanyi plak ni.. bukan ke tengah sakit sekarang?)

Memang kalau time sakit aku selalu jadi mereng.. baru je kelmarin cuci otak.. hari ini sudah serabut balik.. sakit mig-hujan (nama melayunya migrain) yang datang tiba-tiba macam ribut petir.. kenapa datang hari ini.. sakit perut yang mengganggu dua tiga hari ini sudah cukup membuatkan aku tidur terlebih masa..

Kenapa?? sebab bila aku sakit aku suka tidur... itu je ubat terbaik aku.. baik untuk sakit fizikal atau mental.. betulll.... kalau aku menangis, marah, sedih, merajuk dan seumpamanya.. aku lebih suka bawak tidur.. motif?? bila tidur aku boleh lepas dalam mimpi.. bila dah jaga.. semua penyakt perasaan itu hilang dibawa mimpi.. betulll.. kalau tak percaya cuba la.. tapi hari ini aku tak dapat tidur nyenyak sebab panas.. migrain semakin menikam-nikam kepala aku.. tapi untuk migrain, memang aku kalah.. selagi tak telan 3 atau 4 biji ubat bunuh sakit, mana mungkin dia pergi.. sebab migrain aku ni kategori degil terlampau macam tuan dia jugak.. tambah-tambah dengan cuaca panas macam ni.. kalau la migrain tu budak-budak.. aku sudah tarik telinga dia.. tapi apakan daya.. Tuhan ciptakan dia sebagai penyakit..

Mau jumpa doktor??? tak mau!! nanti doktor cakap benda yang sama jugak.. dah letih dengar.. itu la dulu silap tak record apa yang doktor tu cakap.. bila jumpa dia lagi nanti play je recorder tu.. tak payah susah-susah dia ulang banyak kali kan.?? takpe-takpe.. lepas ni Cik Budak Hitam nak buat macam tu.. sekali doktor tu bagi pelempang. terus kebah semua penyakit.. hahaha... Pelik kan aku ni.. sakit-sakit masih boleh menulis di blog.. tapi ini salah satu cara jugak nak kurangkan sakit.. sekurang-kurangnya sakit itu tertinggal di sini... babai migrain!!...siapa-siapa yang baca ni harap berjaga-jaga.. takut penyakit itu berjangkit pulak.. err migrain boleh berjangkit kaa???



Ada orang cakap muka aku comei bila tahan sakit.. comei ka?? (<--- sedang perasan)

8 comments:

  1. Salam..Wani..masih saket lg?Sian Wani..Bawak2 berehat,okay..Klu tanak kene lempang dgn dokter jgn lupa makan Ubt,hoccay!

    p.s: Wani dear..dalam apa keadaan sekali pun muka U tetap nmpk chumel!Hihi..

    ReplyDelete
  2. yuhuuu.. da sehat da.. yeay2!! skit2 pun bjemur tgh pns jgk.. menebas semak samun... trs sehat.. hihi..

    p/s: akak pun cute jgk.. hehe :)

    ReplyDelete
  3. Salam..Dh sehat ya..Alhamdulillah.
    Eh!Bagus la menebas semak samun tu..
    Kuar peluh,bdn pun sihat,kn Wani.. :)

    p.s: Gmbr bear wane pink tu mmg cute..Hihi..

    ReplyDelete
  4. haiyoo yg tu cute.. yg kt blog akak laaaagi cute.. :)

    ReplyDelete
  5. aku pun 'penghidap' migrain... pergh!! macam nak hantuk2 pala kat dinding... rasa nak cabut2 sumer gigi.... adoyai!!!! tapi apapun, jangan amal pain killer, aku dah kena side effect dia.... =(

    ReplyDelete
  6. yup.. dlu mmg sllu mkn pain killer.. lm2 de mcm kurg bkesan.. kt sni ad sket tips.. http://kamibudakhitam.blogspot.com/2010/05/migrain-menyerang-lagisedikit-petua.html

    ReplyDelete
  7. haha.. mknanye klu x skt nmpk cam budak2.. T_T

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)