Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Thursday, February 18, 2010

Bantulah Baby Ammar..

Sebelum 22/2/2010

Mungkin aku agak terlewat mengetahui pasal baby ammar ni dan ramai yang dah tolong promote dalam blog masing2 pasal baby ammar ni kan.. tapi aku masih mahu menulis pada yang belum tahu..aku just nak share some info.. Sedih bila tgk keadaan baby ammar mcm tu. Seusia muda 2 tahun, baby ammar disahkan menghidap penyakit jantung berlubang (Patent Ductus Arteriosus (PDA)) semenjak lahir lagi.. bagi aku baby ammar terlalu kecil untuk menanggung dugaan sebesar itu.. tapi bila Allah memberikan kita dugaan yang hebat pasti hikmahnya jauh lebih hebat..
Walaupun aku masih belum bergelar ibu, tapi aku dapat rasa penderitaan ibu baby ammar.. melihat anak sekecil baby ammar menahan kesakitan.. baby ammar juga mahu bergembira dan hidup seperti kanak-kanak lain.. bukan menangung penderitaan yang mungkin org dewasa sendiri tak tertanggung.. besar sungguh dugaan Allah kepadanya..

Jika masih ada yang ikhlas mahu membantu.. mari sama2 kita tolong ibu ammar utk kumpulkan RM 12k sebelum 22/2/2010 ni utk pembedahan ammar.

walaupun sikit sumbangan kita.. tp kalau ramai yang menyumbang tak mustahil jumlah yang dikehendaki mencukupi. insyaAllah. utk baca story & perkembangan lanjut baby ammar boleh baca blog ibu ammar, Asz.

Jom la ramai2 kita meringankan beban family ni.. hari ni hari dia.. mana la tau esok2 hari kita.. walaupun hanya dengan iringan doa & sokongan moral pun... besar maknanya apatah lagi kalau semua dpt membantu...


Kepada yang ingin memberi sumbangan:


1. bank-in sumbangan ikhlas tu kat akaun maybank ibu ammar ni..
Azmaniza Mohamad Kamal - 514093114912 (Maybank)

2. tukarkan "show Global ads" kepada "show Charity ads" utk iklan Nuffnang di setiap blog yang menggunakan perkhidmatan pengiklanan nuffnang. so semua duit iklan akan disalurkan ke akaun ammar. sekejap je pun.. sampai 17hb. xrugi mana kan????
3. last sekali yang paling senang gak.. paste kat ribbon ni kat sidebar blog masing2.. en hydir bermurah hati nk sumbangkan RM 1 utk setiap blog yang ada ribbon ni.. masuk contest leh letak banner kat sidebar.. xkan yang ni xleh kan.. tp maybe dah terlambat sebab katanya hanya sampai 1/2/2010.. tp mana la tau hatinya terbuka utk teruskan sumbangan sampai harini kan? murah rezeki en hydir .
Walaupun tarikh untuk nuff dan red ribbon ni dah lepas tapi kita masih boleh memberi sumbangan dengan cara lain kan.. Sedikit sumbangan ikhlas dan doa pun sudah cukup bermakna bagi baby ammar.. baby ammar tidak pernah meminta tapi.. harap-harap masih ada orang yang ikhlas nak membantu..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)