Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Thursday, February 25, 2010

Pepohon telah berlagu riang. Sila kebalkan telinga anda sebelum dimaki~~

Beberapa minggu ni sangat panas.. dan kenapakah Cik Puan begitu giat membuat kerja luar dan secara tak lansung aku pun kena ikut sama.. yela aku kan secretary tak rasmi beliau...

Haduyai.. kalau boleh time2 macam ni nak duk dalam ekon je... baru masyuuukk.. tapi yang buat aku hangin, sakit hati, limpa jantung, sawan macam nk giler bila ekon dalam ofis ni rosak.. ces! ces!

Kenapa kau rosak sekarang wahai ekon?? panas hati dibuatnye.. duk dalam ekon pun berpeluh2 macam baru lepas lari pecut 100 meter.. berpeluh ok.. tiap kali balik mesti aku busuk dengan bau peluh.. itu belum cite pegi keje kt luar.. dibuatnye pulak kena tengah ari terik... adoii.. jgn x percaya aku suda semakin hitam.. cuma belum sampai tahap rentung je T______T.. kalau korang tengok gamba aku tu cerah, sebenarnya gamba2 aku perlu di edit sebelum dipublish untuk menyembunyikan kehitaman aku.. hahahah.....

Dan akhirnye semalam hujan turun dengan lebat.. memang tengok langit gelap macam hari dah malam.. sonoknye kalau time tu dapat golek2 atas katil... tapi.. hampa... sebab time tu aku sedang berada di kerusi empuk office.. mata aku pun layu semacam.. nampak seperti katil memanggil2 dan aku berlari2 anak ke arahnya... huaaaa angan semata2...

Syukur, hujan sudah turun... hari2 yang sentiasa panas kembali sejuk.. tanah bergumbira dan pepohon berlagu riang... bumi Tuhan ini subur kembali dan tersenyum senang...

Sekarang kite tinggalkan cerita panas tu.. dalam cite panas tu plak aku dapat 1 pengalaman baru.. semalam Cik Puan ajak aku ikut die pegi umah orang sebab ade kes.. kesian aku tengok makcik tu.. sampai keras rambut die sebab pH air kt umah die tinggi sangat.. masak nasik putih jadi nasik planta.. haha best jugak tu.. jimat duit x payah beli planta.. kui3.. tapi kalau iye puuun jangan la marah2 pak cik ooii... kesian aku tengok Mr Kenny kena maki.. da la die tu baik.. nasib baik la die cool... kalau iye pun marah sebab air kotor jangan la sampai maki orang.. lagipun bukan salah Mr Kenny.. ni mesti sebab orang betulkan paip hari tu.. pastu x scaver sampai abes.. patut la abang2 tu gelakkan aku sebelum aku pegi.. siap pesan jangan nangis... rupa2nya diorang dah tahu.. kalau kerja yang melibatkan orang memang kna kebal telinga dan bersedia untuk dimaki.. aduyai... so nasihat kepada semua yang bakal menjadi pekerja.. sila kebalkan telinga anda~~~

6 comments:

  1. salam ziarah..
    hmM..
    kenapa tb2 hujan tu turun yer?..
    skrG mmG musim kemarau..
    entah2 k0 yG 'memanGgil2' dia kan?..kui3!

    ReplyDelete
  2. tak!!! bkn sy la.. biasenye yg memanggil ujan ni spesies katak.. :k:

    ReplyDelete
  3. manusia skung kurang sabaw.. tebalkan je la telinga yea cik wani.. huhu~

    ReplyDelete
  4. saba2..jadi la si lagenda budak hitam yg sabar..nice blog u..

    ReplyDelete
  5. ciek niena: hehe.. btul tu.. tebalkan telinga je la.. klu x jd perang besar lak..

    go mi nam:yes lagenda budak hitam mmg penyabar orangnye.. :e:

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)