Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Sunday, March 7, 2010

TAG KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST



Aiyokk kena wat tag pulak.. ni adalah salah satu tugasan bonus untuk mendapat 20 markah dalam Kamiblogger Biggest Contest.. kemudian saya perlu menjemput 10 orang peserta untuk menjawab tag ini.. mari2 jawab.. soalan senang2 aje..


1,2,3 MULA!!!

1. Jika anda adalah gf/bf kepada diri anda sendiri, apakah hadiah paling istimewa yang anda ingin berikan?

2. Adakah anda suka menunggu? Berikan sebab.

3. Pernahkan anda berjumpa dengan orang gila?

4. Jika ya, apakah yang anda bualkan, jika tidak apakah yang ingin anda bualkan?

5. Jika anda diberitahu hanya akan hidup selama setahun saja lagi. Apakah 5 perkara yang ingin anda buat?

6. Jika anda pergi esok, siapakah 3 orang yang paling anda rindu? Siapakah mereka pada anda?

7. Anda sedang berjalan-jalan, tiba-tiba anda terjumpa sekeping duit RM50, apakah yang akan anda lakukan?

8. Satu hari anda sedang menuruni tangga di hadapan sekumpulan wanita cantik/lelaki kacak. Tiba-tiba anda tergelincir dan terjatuh. Apakah yang akan anda lakukan?

9. Adakah anda rasa anda cantik/kacak?

10. Apakah ayat famous orang yang cuba tackle anda / ayat famous anda ketika cuba tackle seseorang?



~~~~Selesai~~~~


Kepada yang di tag, sila la jawab soalan ni ye.. sila berikan jawapan anda di ruangan komen mengikut format di bawah.. jangan lupa tinggalkan link anda

Link Blog Peserta jemputan : http://kamibudakhitam.blogspot.com/
1.coklat
2.tidak. kerana....
3.

Akhir sekali jangan lupa hantar link anda di KamibloggerBiggestContest


Senarai peserta yang di tag:
1) *Mieran_87
2) *qairul-nizam
3) *maisarahmazhar
4) *murnihati
5) *aslindaa
6) *happinessisreachable
7) *paraparapets
8) *missteletybes
9) *malaywifelife
10) *applegreengirl
11) *gadis1810
12) asahara93
13) arissaarlin
14) senyumisimpul

Selamat menjawab!!!

* ----> yang sudah menjawab tag

15 comments:

  1. link belog saya : http://paraparapets.blogspot.com

    1) mini cooper

    2) xsuke..letih taw menunggu nih...

    3) pernah

    4) kenapa anda gila??

    5) -pergi umrah/haji
    -wat baik
    -minak maaf kt semua org
    -sedekah
    -beribadat

    6) -abah
    -adik beradik ku
    -kawan kawan ku...

    7) ambil,simpan lam poket..lalala

    8) wat wat pensan

    9) agak la kot..haha

    10) dah suke bagi taw je la..nnt terlepas..lalalala..



    saya suda siap menjawab..
    ;)

    ReplyDelete
  2. my link : http://aslindaa.blogspot.com/

    1. a barrel of luv
    2. x suker. tp aku pernh tunggu pakwe aku kt basten slama 4 jm. giler lama.. mamat tu dh slmt pn jd suami ai.. :p
    3. pernah. ms tu lepak kt 1 foodcourt.
    4. kitorg layan dia bepantun. mmg terer siot OG tu pantun...
    5. tak tgglkn solat, tmbh amal jariah, tingaktkan ibadah, mintak ampun dgn smua org, bekalan utk anak2 lps aku dah takder..
    6. adam, adeeb, adief. my sons.
    7. buat tuang minyk. rm50 cukup aku g blk koje sminggu hahaha!!!
    8. buat cam xder apa2. bangun dn trus blah dr situ.
    9. of cz. kalau kita rasa kita cantik, nah! cantik la kita..
    10. alamak! akk xder ayt tackle menekle ni la dek.. dah lama tgglkn... syukur dgn jodoh yg ada skrg ;)

    ReplyDelete
  3. Link Blog saya http://qhairul-nizam.blogspot.com

    1. Tentulah sebuah rumah dan sebuah kereta

    2. Saya seorang penyabar, namun saya kurang senang dengan orang yang tidak menepati masa. so saya tidak suka menunggu

    3. Selalu sangat jumpa orang gila..tapi tak penah tegur

    4. Nak tanya kenapa die jadi macam tu, Kisah hidup mereka

    5. 1.Menunaikan Ibadat Secukup-cukupnya 2. memohon ampun kepada semua orang 3. Melangsaikan segala beban hutang 4. kahwin 5. Pergi Haji

    6. Mak saya, Kawan-Kawan Saya, Adik-Beradik dan sedara mara

    7. Dermakan ke rumah anak yatim. i dont deserve that money

    8. Membuat tekan tubi sebanyak 100x.. :)

    9. oo tidak..tapi manis tu ada..haha

    10. tak geti lar tackle2 orang..dan xpandai nak ayat awek.. :)


    Agak mencabar kewarasaan akal soalan ni..hehe :) do visit my blog http://qhairul-nizam.blogpsot.com

    ReplyDelete
  4. link blog sy : http://happinessisreachable.blogspot.com/

    1. hadiah paling istimewa yang saya ingin berikan ialah tiket percutian

    2. saya seorang penyabar(ye kot).saya akan tunggu walaupun lama

    3. Saya pernah berjumpa dengan orang gila

    4. perkara yang saya bualkan 'jangan ambil barang adik saya...bapa saya polis..ada pistol..nnt dia tembak kamu'

    5. 5 perkara yang ingin saya buat
    - tak tinggal solat
    - bnyk membaca al-quran
    - banyakkan solat sunat
    - bnyakkn amalan sprt zikir dan sbgainya
    - berdekah

    6. Jika saya pergi esok, 3 orang yang paling anda rindu ialah
    -Nik Abdullah Afif: suami
    -Sharifah Ahmad: ibu
    -Nik Mat: Bapa

    7. Jika saya terjumpa sekeping duit RM50, saya akan besedekah/letak dalam tabung masjid

    8.Saya akan terus bangun dan betulkan pakaian/bersihkan pakaian jika kotor.

    9. Saya hanya saya cantik di pandangan suami..

    10. 'Saya suka dengan perwatakan anda yang lemah lembut dan ciri2 wanita solehah yg ada pd diri awak'

    ReplyDelete
  5. YAY!! saya di TAG.. thanks.. :)

    Link me: http://maisarahmazhar.blogspot.com/2010/03/tag-kamiblogger-biggest-contest.html

    1. Kesetiaan.. fuhh.. :)
    2. TAK! sbb sy laju..
    3. pernah.. kesian.. huhu. :(
    4. pengalaman menjadi org gila.. :(
    5. -doa
    -minta maaf
    -makan
    -gembirakan orang
    -buat perkara yg belum dibuat.. :(
    6. -ibu (jgn tinggalkn sy!!)
    -Bunny (patungku)
    -guru2 ku (terima kasih.. )
    7. ambik, letak dlm poket, berjln ke surau, letak duit tadi dlm tabung surau.. :
    8. ermm.. mengerang kesakitan supaya mereka mmbntu sy.. hehe.. :)
    9. tak.. tapi cute.. :)
    10. hai.. keh3.. :)

    ReplyDelete
  6. tm kasih kepada yang menjawab tag.. ada jugak jawapan yg kelakar.. masih menunggu yg selebihnya untuk menjawab.. :)

    ReplyDelete
  7. 1. hadiah paling istimewa yang tak nampak ialah jujur dan setia..kalau yang zahir, sebuah laptop paling canggih dan terkini..:)

    2. Tunggu kalau tak lama takpe, kalau lama sangat sampai 2-3 jam mula tak senang duduk.

    3. Pernah jumpa dan mesti lari atau elak bertembung, takut la dia buat apa-apa nanti susah pulak.

    4. kenapa dia jadi macam tu..

    5. 5 perkara yang ingin dibuat
    - lunaskan hutang
    - betul2 taat suami supaya dia redha
    - baca Al-Quran sebanyak yang mampu
    - buat sesuatu agar semua orang maafkan saya
    - didik anak2 supaya boleh menjadi aset
    saya di akhirat kelak


    6. -hasnah > ibu saya
    -ridzuan > suami saya
    -najihah&haziq > anak2 saya

    7. Mula2 tanya yang berada disekitar tu sapa ada hilang duit. Kalau tak jumpa, serah kat mana-mana tabung masjid@kebajikan.

    8. buat selamber je la.. bangun dan teruskan perjalanan tanpa pandang belakang dan pekakkan telinga..hehe

    9. Cantik itu subjektif, lain orang lain pandangan. Apapun kena bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan.

    10. dah lupa la.. rasanya takde yang nak tekel secara terang-terang kot.

    ReplyDelete
  8. link sy
    http://www.missteletybes.blogspot.com/

    1.cinta yg lahir dari dlm sanubari
    2.xsuka!!!membazir masa.drpd menunggu ada bnyk benda blh dilakukan
    3.pernah.baru terjadi bulan 2lepas.time tue nak mkn dekat kedai.tetiba org gila tue datang dkat table and minta sebatang rokok dkat mr ebbyku.
    4.wahhhh anda dahsyat yer..dah gila tapi pandai merokok.
    5.-wat solat taubat and segala jenis solat sunat.top up solat2 yg tertinggal ketika budak2
    -selesaikan hutang piutang.terutama utang belajar,utang kat orang yg kita xsedar.kalau blh nak iklankan dekat newspaper.sape2 yg rasa sy berhutang ngan dy..sila cari sy.
    -minta maaf dengan semua orang sama ada yg kita sedar atau x.
    -sy nak p menunaikan haji.nk berdoa bersungguh2 di depan kaabah.semoga selama nie pe yg sy lakukan diampunkan
    -sy nak orang sekeliling,sanak saudara,teman selalu menyedekahkan al fatihah kepada sy apabila sy tiada.
    6.abah,mak dan adik beradik
    7.biarkan saje.tue bkn wang sy
    8.aduhhhh nape lak blh terjatuh dekat depan lelaki kacak nie.siot punya tangga.senyum simpul and berlalu tinggalkan tempat tue.
    9.of course cantik bkn diukur dari luaran tapi dalaman juga kena cantek
    10.ala,,,nak masuk line ar tue

    sudah selesai =]

    ReplyDelete
  9. http://malaywifelife.blogspot.com

    1. Kasih sayang
    2. Tak, sbb buang masa
    3. Pernah
    4. Nape tak ade org bawa g pusat jagaan
    5. Lbh merapatkan diri dgn Allah s.w.t,mmbahagiakan org trcinta slagi trdaya,mmohon kmaafan dan memaafkn,balik sabah,mencari hati yg hilang.
    6. Nurhayati(emak),Sazali(ayah),azwan(suami)
    7. Tak ambil, bukan saya punya.
    8. Bangun, senyum dan jalan mcm biasa
    9. Brsyukur dgn rupa diri saya
    10. Direct mintak no.fon(xmalu betul)

    ReplyDelete
  10. http://applegreengirl.blogspot.com/2010/03/tag-kamiblogger-biggest-contest.html

    1. hadiah yg tak pernah si dia dapat ( mcm rumah banglo , kereta )
    2. x...kalau menunggu masa jaln sgt lmbt but kalau bagi orng lain tunggu kite masa b'jln dgn cepat why ha?!!!
    3. ya
    4. tak...cuma nak tanya sudah ada anak ke?where r they??
    5. - ibadat secukupnya
    - mintak maaf kat semue orang
    - melancong ke luar negara
    - baca al-quran bnyk2
    - mencari ubt untuk pnyakit yg sdg d hidapi
    6. family members, my friend n org yg sy admire secara senyap2 hahha
    7. ambil dengan selambe
    8. bangun semula.. dan bt bt tak tau
    9. TIDAKK
    10.sy blm pernah cube la

    ReplyDelete
  11. nama sy yg 1st di tag kt sini..huhuhu..tp sy yg paling lambat jawap..sori..cuti balik umah..hahaha

    link saya:http//www.mieran87.co.cc

    1- rantai berbentuk hati..huhuhu
    2- tak suka..sbb kalu time menunggu akan rasa menyampah kt org 2..huhuhuhu
    3- pernah..nasib baik x kena kejar..hahah
    4- xnk tnya pape..sbb takut kena kejar..uhhuhuh
    5- ibadat secukupnya, banyakkan bersedekah, minta maaf daripada semua kwn2 n my family, sertai pertubuhan 'no mercy' dan duk umah luangkan masa ngan family
    6- norizan (emak),rashid (ayah) dan awk kot..huhuhu
    7- ambik dan masukkan dlm tabung masjid berdekatan @ bagi semula kt tuan punya duit 2 if tuannya sedang mencari..
    8- kalu da jatuh, jatuh jelah..xyah cover2...hahaha
    9- semua makhluk yg ALLAH jadikan sempurna..so kita kna anggap diri kita ni kacak/cantik :)
    10- 'awk jom kita couple',,direct 2 the point..hahahaha..jwpan last ni tujukan terus kt pemilik blog ni..huhuhuh

    ok done.. :)

    ReplyDelete
  12. hahaha... byk jgk jawapan yg kelakar.. nway tQ kepada sume yg jawab.. sudah cukup 10 orang jwb tag.. tp yg mana blum jwb teruskan niat murni anda untuk menjawab.. hihihih :l:

    ReplyDelete
  13. http://hanyatandas.blogspot.com

    1)ciuman
    2)tidak,masa itu emas
    3)selalu
    4)tak,sebab saya takut
    5)makan,tidur,berak,kencing,basuh tangan
    6)ibu,ayah,adik-adik
    7)makan mcd
    8)menyanyi lagu lady gaga---->just dance
    9)mesti,always
    10)hey uolzs,shantek x?*haha gua nak golek2*

    ReplyDelete
  14. saye sudah jawab..hehe

    1. Jika anda adalah gf/bf kepada diri anda sendiri, apakah hadiah paling istimewa yang anda ingin berikan?

    ( nak bagi kiss bleh x? :D )

    2. Adakah anda suka menunggu? Berikan sebab.

    ( boleh consider lagi la kalo x terlalu lame )

    3. Pernahkan anda berjumpa dengan orang gila?

    ( aiiyoo..bukan stakat pernah jupe..siap kene kejo lagik )

    4. Jika ya, apakah yang anda bualkan, jika tidak apakah yang ingin anda bualkan?

    ( tidak sempat berbual..saye dah lari lintang pukang )

    5. Jika anda diberitahu hanya akan hidup selama setahun saja lagi. Apakah 5 perkara yang ingin anda buat?

    - wat schedule post kat blog..sehari 1 entry..pastikan entry tu akan di publish after i dh x de..heheh
    - spend more time wif my fren & family
    - makan ape yg belum makan..hehe
    - nak dok bercerite 24/7 wif my love..hehehe ( x mo berbual ngan org len)
    - amek gamba bebanyak utk wat kenangan utk org len..hehe

    6. Jika anda pergi esok, siapakah 3 orang yang paling anda rindu? Siapakah mereka pada anda?

    - my parents
    - my lovely frens
    - my love...ehh..ade ke?

    7. Anda sedang berjalan-jalan, tiba-tiba anda terjumpa sekeping duit RM50, apakah yang akan anda lakukan?

    ( RM 50 eh? bayar bil DIGI i la..heheh )

    8. Satu hari anda sedang menuruni tangga di hadapan sekumpulan wanita cantik/lelaki kacak. Tiba-tiba anda tergelincir dan terjatuh. Apakah yang akan anda lakukan?

    ( bebuat pengsan..hahaha..malu beb )

    9. Adakah anda rasa anda cantik/kacak?

    ( cantek tidak..sedikit cumel tu ade kot..betul x cik budakhitam? :P )

    10. Apakah ayat famous orang yang cuba tackle anda / ayat famous anda ketika cuba tackle seseorang?

    ( if org tackle i..." eh, kite cam penah jumpe la"....)
    ( if i tackle org..i x ckp..just pandang..bg isyarat mate jerk..hehe )


    hehehe..ok x?

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)