Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Wednesday, April 28, 2010

9 manusia pelik

Salam mesra.. sembilan orang manusia telah dikenal pasti sebagai manusia terpelik di dunia dan berjaya mencatat rekod di Guinness Book of World Records. Kepelikkan mereka telah menjadi satu tarikan kepada orang awam dan spesies hantu seperti pontianak kerana dikatakan telah mencabar kewibawaan mereka sebagai makhluk terpelik.. mari kita saksikan sembilan manusia pelik ini...

1. Rambut terpanjang di dunia.

rambutSeorang wanita di Amerika Syarikat pada tahun 1994, memiliki rambut panjang 3,869 meter. Telah mencatatkan Guinness Book of World Records pada tahun 1999, untuk rambut sepanjang 5.085 meter.

komen: erkk panjangnye.. macam ni pontianak pun kena resign sebab kalah ngn dia..



2. Janggut terpanjang

janggutSeorang lelaki di barat India memiliki janggut terpanjang iaitu
3.75 meter. Dia juga telah berjaya mencatatkan Guinness Book of World Records

komen: erkk xtau la nak komen pe.. rs cam susah nak makan camni


3. Hidung terbesar di dunia

hidung besar Seorang lelaki dari Turki, 57 tahun memiliki hidung terbesar iaitu 8.8 sentimeter-panjang hidung, dan telah dicatatkan secara rasmi sebagai “manusia yang memiliki hidung terbesar di dunia” dan telah dimasukkan ke dalam Guinness Book of World Records.

komen: walaupun rupamu tidakku kenal, tatapi hidongmu tetap tak menjadi pojaan hatiku.. heheh.. lipas pun boleh sesat kat dalam tu.


4. Hidung terpanjang

hidung pnjgEmmott 80-tahun, orang tua yang tinggal di sebuah desa di Turki. Beliau memiliki hidung sepanjang 14 cm panjang dan telah membuat satu lagi Guinness Book of World Records bagi hidung terpanjang dan terbesar.

komen: senang dia nak bernafas.. udara banyak masyuukk


5. Lidah terpanjang

lidah pnjgStephen Taylor
9.8 cm (3.86 in)
Coventry, United Kingdom
11 February 2009

komen: kalau da terlebih panjang kasi potong la.. jum nyanyi lagu potong.. (macam dalam iklan tv)


6. Mata terkeluar paling jauh

mata besarKim Goodman
12 mm (0.47 in)
Istanbul, Turkey
November 2, 2007

komen: ngerinye.. macam bola pingpong.. baik2 kak.. kang terkeluar susah nak kutip balik..


7.Pinggang paling ramping

pinggang ramping

Cathie Jung
38.1 cm (15 in)
Old Mystic, Connecticut, USA
1999

komen: adoiii.. boleh patah pinggang kalau macam ni.. abg.. u nak i ramping camni ke?


8. Telinga paling panjang

telinga

komen: manyaknye subang…


9. Leher terpanjang

tengkuk

komen: sy syak kamoo ni bukan manusia..


Sekian.. Budak Hitam melaporkan dari bilik berita Lagenda Budak Hitam.. hehe

10 comments:

  1. woohaaaa ~~
    takpe ... ni bakal jd lagenda!
    woohaaa!

    "lagenda budak hitam?"

    camtu arrr hahaha


    >>___<<

    ReplyDelete
  2. ceit.. haha.. lagenda budak hitam?? mane ade orang paling hitam penah masuk Guinness Book of World Records

    ReplyDelete
  3. wuuu.. hahah.. ni bkn entry seram.. kikiki

    ReplyDelete
  4. gile ngeri yg leher tuh..haha..kalo jmpe siang2 pun leh mnjerit..aigoo~

    ReplyDelete
  5. hehe.. mungkin dia kacukan zirafah dan alien kot.. ngeri2.. mcm nak putus. arrkk

    ReplyDelete
  6. eeee mata dia..sangat bulat and menyeramkan..if ngah black out dia wat camtu..mau terperanjat orang tengok
    pinggang paling ramping tue cathie tue xmakan berpuluh2 tahun ke...terlalu ramping noh..

    conclusion:mcm2 manusia nie yer =)

    ReplyDelete
  7. hahaha.. lam gelap silap2 bleh kompius antra mentol ngn biji mata.. ngee..

    ermm mgkin de ikat perut.. tu la gnanya istilah ikat perut tu.. utk dpt pinggang rmping cmtu.. tp awas ekkk.. jgk bt.. nnt pakwe lari...

    ReplyDelete
  8. wwaahhh..lahaer panajg pun ade yer..gler ah..arini aku bru tau ade gak leher panjang 2..
    tp ade gak muhkil..rmbut pempuan 2 3000+ meter??means 3kilometer ke??bapak pnjg!

    ReplyDelete
  9. nope.. 3 meter.. tsilap letak koma tu.. hihihi

    erkk tu arr.. tp mmg ada la tengkuk panjang tu.. x sure kt mana.. mungkin burma kot.. diorg guna gegelang letak kt tengkuk utk bagi panjang.. tp setahu sy pmpn je yg pki tu.. sbb pd diorg leher yg pnjg tu cantik.. pnh kuar kt tv..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)