Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Saturday, May 1, 2010

Sharing is Caring

Weehuu…. salam semua.. selamat hari Sabtu dan selamat hari2!!! heheh.. oh lupe pulak.. Selamat Hari Buruh untuk semua pekerja2… termasuk aku.. hehe

Semalam rasanya hari yang paling bosan dalam hidup arr.. yela.. dah la tak tahu nak buat apa.. Encik BH pulak tak layan.. isk3.. sedih hatiku ini… so aku pun buat2 la cari kerja.. hihi.. jalan2 blog orang cari tutorial yang best2.. semalam banyak jugak yang aku buat.. aku buat Twitter ( jangan gelak.. memang aku jakun.. selama ni aku tengok orang guna tapi aku tak pernah tahu apa ke menatang yang bernama Twitter..).

Lepas buat Twitter aku rasa cam bosan lagi.. aku jalan2 kat blog !ARC13! .. mencari tutorial best2.. memang banyak tutorial kat situ.. Encek !ARC13!.. saya amik tutorial awak ye.. hihi… kalau perasan, korang nampak tak tanda likes yang macam kat facebook ni.. likes

aku tengok macam cantik.. aku pun selalu juga like2 komen orang kat facebook.. korang buat la.. nanti aku like banyak2.. hihi.. kalau nak buat.. boleh tengok tutorial dia kat blog !ARC13! ni..

Lagi aku buat apa eh?? ermm haaa.. sila besarkan volume lappy or pc anda.. sila dengar lagu yang indah ni.. owhh indahnya.. rasa macam tengah duduk bersama kekasih dan dihujani bunga2 sakura.. oh indahnya kan?… semalam aku masukkan lagu ni.. dah lama aku cari kat fullmusik.co tu.. tapi bila taip tajuk dia lagu lain yang keluar.. entah macam mana semalam boleh dapat juga lagu ni… rezeki agaknya…

Lepas masuk lagu.. aku jalan2 blog Dunia Sebelah Zara.. aku ada terjumpa jugak Twitter Zara.. dan aku tengok dia post kat tweeter via TweetDeck.. aku pun godek2 la.. apa benda TweetDeck.. buka page dia dan install.. buat masa nih aku masih belajar lagi.. aku jenis suka belajar sendiri2.. tapi kalau ada yang nk tolong ajar memang sangat2 dialukan..

tweetdeck

TweetDeck ni pun macam best jugak.. boleh pilih sama ada nak guna kat desktop, iphone or ipad.. aku tak ada menatang tu.. so aku guna desktop je la.. hehe…

Macam da banyak aku buat semalam.. so hari ni aku nak rest dari godek2 menda2 ni semua.. nanti kalau jumpa tutorial best aku share lagi dan masukkan kat sini.. aku nak buat tutorial memang tak reti.. tapi aku boleh share kalau aku jumpa tutorial best2 kat blog2 otai yang lain.. hihi..

ok la.. hari ni cuti hari pekerja.. jadi aku pun nak bercuti dari blogging.. blogging pun salah satu kerja aku juga.. hihi tataaa semua.. salam peluk cium untuk kamu semua… heeee

10 comments:

  1. memang sangat seronok pergi jalan2 kat page orang yang banyak bagi tutorial. so, boleh buat mcm2 kat blog kite. kan? hee :) bile la kite plak nak buat tutorial~

    ReplyDelete
  2. ai pon suke godek2 belog. smbil2 belaja jd blogger terpelajar! weewit~ :m:

    ReplyDelete
  3. MissNafa:-> teringin jgk nk bt tutorial.. tp blm smpai setahun bgelumang dgn blog.. heheh.. x pandai lg..

    Kie-yu:-> bsama2 la kita menjadi blogger terpelajar.. majulah blog utk negara!!

    Arc:-> sama2.. thanx jg utk tutorial yg bguna tu(^_^)

    ReplyDelete
  4. slamat hari buruh juga.Nice blog!!!

    ReplyDelete
  5. fren kt fb ley tao status blog kter ker?

    ReplyDelete
  6. x sure kak.. wani pun br je install.. br nk blaja function de.. yg kuar status blog kt fb tu wani gna rss graffiti.. tgk kt blog
    !ARC13!

    ReplyDelete
  7. cntik, tp kalo mber tao xbes lar.. huhu

    ReplyDelete
  8. haha.. rsnye dia x kuar kt fb.. yg kuar kt fb tu wani gna rss graffiti.. ad kwn wani yg xde blog.. so diorg blh la bc jgk.. rmi yg teringin nk bt blog tp xde org guide.. so skurg2nya blh la tlg sket2 klu mana yg bminat nk mulakn blog tu

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)