Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Sunday, June 13, 2010

Bila demam piala dunia menyerang, mood mau kaco orang pun datang…

Nampaknye demam piala dunia dah mula ar.. Kaki-kaki bola http://www.cute-smiley.commesti dah mengadap depan tv untuk tengok semua game yang ditayangkan.. bagi yang bukan kaki bola, terpaksa la terima hakikat yang bf atau suami diorang tu akan melupakan diorang seketika (sepanjang piala dunia je.. ).. erkk macam terkena kat aku je.. hohoho… tapi tak pe la.. ni masa diorang.. lagipun cuma 4 tahun sekali.. berbanding kaum perempuan yang bila sampai masa sale kompem akan melupakan para suami dan kekasih hati sebab sibuk nak bershopping.. hihihi.. tapi sayangnye, shopping pun aku tak suka.. jadi, bila masa aku plak eh?


Kat umah aku pun mengalami situasi yang sama.. dah memang wajib la tv kat umah tu tunjuk pasal bola je sebab adik-adik aku semua lelaki yang memang kaki bola.. ayah aku pun minat bola jugak.. mak aku tak heran pun nak tengok tv.. aku sorang je la yang tak minat bola.. jadi kerja aku melekat depan laptop je la..


Tapi yang pelik dan ajaibnya, masa perlawanan pembukaan antara South Africa dengan Mexico, aku boleh tengok sampai abes.. tengok dengan excited plak tu.. padahal aku ni tak minat bola.. dan kalau ada game bola sebelum-sebelum ni memang confirm aku da tido sebelum abis separuh masa pertama.. agak-agaknye la kan, tempias demam piala dunia da terkena kat aku.. huhu… sebelum demam tu merebak baik aku cepat-cepat makan ubat.. hihi..


Lagi satu, kredit fon aku pun macam tau-tau je nak abis sekarang supaya aku tak boleh kaco encek kekasih tengok bola.. bagus betoi engko ye encek kredit.. aku pulak malas nak topup.. mengharap belas ehsan ayahanda untuk topupkan.. hihihi.. bagus tak? kalau ayahanda lambat topupkan, maka bergumbiralah encek kekasih tanpa gangguan aku.. (sigh)


suara hati: niat jahat nak kaco orang tak kesampaian..

10 comments:

  1. same la kite..xdpt kacau si buah hati..before piala dunia jam 9 lg dah kol, stat piala dunia je die suh tngu smpai jm12 baru nk kol..uhuk:(

    ReplyDelete
  2. haahaha.. tu pkara biase.. kte kna la bkorban sket.. skg ni pun cb nk pupuk minat kt bola.. tgk jgk klu ad game yg smpt tgk.. :)

    ReplyDelete
  3. bwat baik2 berpada2 bwat jahat jgn skali...2 yg en.kredit nak bg pengajaran 2,haha

    ReplyDelete
  4. ^__^ haha.. bertuah sape dapat aiz.. aiz tk minat bola.. ^__^

    ReplyDelete
  5. zulfahmi: bt jht jgn skali? mlnenye kna bkali2 la eh? hihi.. erkk suda insaf..

    Aiz: eh ad jgk laki x ska bola.. mmg btuah la sape dpt Aiz.. tp klu Aiz dpt gurl yg mnt bola, x btuah la Aiz.. hihi

    ReplyDelete
  6. perempuan biasa tgok bola fokus kepada pemain2 bola..msti hang usha pemain2 south afrika yg hensem2..haha

    ReplyDelete
  7. q-nizam: e'eh mana tau ni?? hahahaha

    ReplyDelete
  8. ehem! nak menyelit jugak ni . hehe . saya pon bukan kaki bola walaupon saya lelaki . haha . ada jugak ek laki2 mcam saya? hahah

    ReplyDelete
  9. hahaha... ad2.. tu yg kt ats tu lelaki mcm kamoo... hihi.. skrg sy sedang memupuk minat thdap bola.. utk menjamin kesejahteraan rumah tgga... wakaka.. siyes da mula nk ska bola.. sblm ni ska rugby je.. hohoho

    ReplyDelete
  10. mkn bola tido bola minum bola ahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)