Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Saturday, July 17, 2010

Bencana menimpa. maka bertambah lagi kisah sedih kami.Award yang membuatkan aku jadi mereng sebentar

Salam semua.. wuaargghhh keletihan sangat².. Dengan masalah subjek tambahan, lepas tu ditambah dengan masalah pindah kolej kediaman. Mahu marah, mengamuk atau kecewa memang tak berguna dah. Cukup² la aku menangis kelmarin.Bukan aku lemah semangat tapi sedih sebab terasa seperti dianaktirikan. Letih? siapa yang mahu peduli? Marah? Ada sesiapa yang kisah? Apa yang mampu kami buat cuma terima dengan redha..


Huh. tinggalkan kisah sedih yang tak penting tu.aku menulis bukan semata² mahu bercerita kisah sedih. Kisah kolej kediaman aku yang dilanda ribut kelmarin menguatkan lagi sebab kenapa kami perlu berpindah. Siap ada kuar surat kabar lagi. Owh Yeah!! Sekarang kolej kediaman aku sudah pemes(jangan jeles).. Ops. Jangan tanye apa jadi sebab aku tiada di tempat kejadian.Hihi. Aku ke kelas dari pagi sampai petang(al maklum. budak rajin la katakan). Then balik² je da jadi huru-hara tempat ni. Tapi sempat jugak la aku pegi menyibukkan diri.. hihi


Alamak! mukaddimah da terlebih panjang la pulak. Dan da lari dari objektif aku membuka blog ini. Hihi. Sebenarnye aku nak menulis pasal award dari AQNaim. Thanks Naim sebab bagi award pada blog yang tak seberapa ni.. ^_^




Da dapat award kena la jawab soalan and soalan untuk award ini ialah

1. Sebutkan blog anda dengan kuat dan jelas.
Lagenda Budak Setan Hitam

2. Sila cari orang yang bernama Haikal Muzamel dan Fred Ilyas
Owh siapakah itu?

3. Apakah soalan ketiga?
Soalan ketiga ialah soalan ini..

4. Camna nak jawab soalan ni tanpa menjawab soalan ini?
Macam mane erk? Tak belajar lagi soalan macam ni. hihi

5. Tagkan menatang ni kepada lima orang yang telah tagkan menatang ni kepada anda?
Tamo. nanti orang yang kena tag tu jadi mereng jugak nak jawab soalan² ni..



Owhh da siap rupenye. Hoho.. hebat tak aku? Siap dalam masa beberapa minit je. Hihi.. bukan pe.. penat shopping tadi. Penat plak nak tulis panjang. Tapi tadi tiba² teringat award tertangguh. uhuh.. aku semakin pelupa rupanya. ok la.. mo rehat sekarang. Tataaaa

Sunday, July 11, 2010

Award para2

Kesibukan melanda menyebabkan blog ini kembali bersawang. Niat mahu menulis selepas selamat sampai di kampus tapi keletihan dan kesibukan bersama kawan2 menyebabkan niat tersebut tergendala. Tiada yang menarik untuk diceritakan pasal hari pendaftaran. Cuma yang ada, terasa seperti baru berada di tahun satu bila aku kembali ke sini.

Baru sekarang berkesempatan untuk menaip panjang. Tapi aku bukan mahu berceloteh atau merepek. Sekadar menunai janji dan tanda terima kasih aku pada si Para-Para kerana menghadiahkan award ini kepada aku.

awardss

1. anda mesti memuji si pemberi award

> pemberi award ini ialah Para-Para, penulis blog Syair Si Para-Para. Seorang yang kreatif dan penuh dengan idea. Kalau tak percaya boleh baca blog beliau yang penuh dengan pelbagai sajak dan madah indah nukilan beliau sendiri. Juga dengan dialog si Munir yang aku gemari.


2.Sila beri award ini kepada 10 bloggers yang lain.

1. KerdilDesa

2.AQNaim

3. Azrai

"AWARD NI UNTUK KAMU BERSEPULUH BERTIGA"
*aku senaraikan yang berada di depan aku. Bukan bermakna blog lain tu tak best yer tapi aku sangat penat.


3.Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger tadi.
Baiklah.. Saya akan cuba merajinkan diri.


4.Bagaimana anda boleh digelar sebagai blog yang best, great.


Rasanya blog aku ni tak best pun. Jadi aku tak mampu nak bagi komen. Bak kata pujangga artis , “no komen”.

ps: aku sudah tidak mampu untuk menulis lagi. harap2 aku diberi kekuatan untuk terus menulis supaya LBH ini terus kekal..

Wednesday, July 7, 2010

Budak Hitam! Bertukar!!!


Assalamualaikum semua!!


Eh.. BH nak kongsi tips menaikkan traffic fb? Haaa.. jum tengok.. shhh.. senyap2 je.. ni rahsia tau.. hihi


Bukak mata kamu boolat2 ye.. nak tnjuk gambar ni.. tengok betul2 tau yang kat line kaler ijau tu.. hihi..


fb

Dah baca? Haha!! Sebenarnye saje nak tunjuk ada orang puji nama BH sedap.. ceh. Padahal nama biase2 je.. Saje nak perasan. Bukan ape. Tak pernah kena puji nama sedap. Tu yang JAKUN sket. Haha! Bukan sorang yang puji plak tu.. (bangga2)


Lepas je tukar nama dari Budak Hitam ke Shazwani Ismail.. ramai yang bertanya ke mana Budak Hitam. Bertubi2 soalan kat chat. Hoo baru la daku tau selama ni ramai kenal Budak Hitam tapi tak kenal tuan empunya diri.. oh kejammmnye.. T___T


Sebenarnye dah lama nak tukar nama sendiri.. tapi sayang nama Budak Hitam tu.. takut nanti orang dah tak kenal aku.. Sampai ada yang perasan. Selalunya Budak Hitam online. Tiba2 hari ni tak online. Sebenarnye bukan tak online. Tapi dah ‘BERTUKAR!!’..


Setakat ni.. banyak komen yang suruh kekalkan nama sendiri.. Ada yang cakap tak sesuai nama Budak Hitam.. Paling kejam bila cakap kelakar. Yela.. orangnye tak itam pun, tapi guna Budak Hitam. 99% orang yang tegur kat fb chat mesti tanye soalan ni first, “kenapa guna nama Budak Hitam?” … sampai tiap kali aku dapat soalan tu mesti aku gelak.. tapi aku rindu status Budak Hitam tu,, kalau ramai yang suka nama betul aku ni.. aku akan guna.. bak kata teman aku dari indonesia.. nama yg begitu cantik mengapa tidak digunakan. (hua3.. jgn puji lebih2.. kembang daku.. haha)..


p/s: insyaAllah status kat LBH ni tetap Budak Hitam.. takkan bertukar sampai bila2 selagi takde apa2 aral…

Monday, July 5, 2010

I am always with you!

friends-bestfriends-1

When true friendship
binds two individuals together,
that bond can never be broken.
For in times of confusion,
I will be there to listen to you.
In times of sadness,
I will be there to console you.
In times of anger,
I will be there to talk with you.
Even when miles separate us,

my friend,
when you are confused,
when you are sad,
when you are angry,
search your heart,
and I will be there.
I am and always will be
your friend
.

Saturday, July 3, 2010

Comedy Football

Assalamualaikum sume.. Hai3...

Fuh3. berhabuk blog daku. Lama tak menulis. Melawat pun tak. Huhu.. Kesian blogku terabai. Sebenarnya aku tak la busy body sangat. Cuma idea dan mood menulis tu belum ada. Sekarang pun takda lagi. Just nak share video ni. Tengah tension2 tengok video ni tadi boleh tergelak sorang2. Mungkin ada yang dah tengok. Tapi takpe. kite tengok lagi eh..