Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Tuesday, September 21, 2010

Antara Asmara, Siti Kelembai Dan Statistic

Salam semua..

Hari ni housemate aku baru je install tv kat laptop die.. aku tengok dari semalam die duk belek laptop kitorang kot2 boleh pasang tv die.. aku sebenarnye tak la heran sangat, sebab aku tak minat pun tengok tv ni.. DUNIAWI semata2 tu... hihi.. Bile diorg duk cite pasal cerita Asmara ke ape tah, aku wat derk je.. macam2 la diorg duk psycho aku.. kononnye hero hensem la, cite best la.. Nasib la aku ni jiwa kental. Tak termakan dengan pujukan semua tu. Bagus x aku? Contoh gadis sejati ni.. hihi..

Khamis ni pulak ade test statistic. Wuarghhh.. tadi Prof tu buat pre-test@tutorial. Memang blurr nak mampus. Mati aku kalau test tadi tu test sebenar. Memang sedap la Prof tu perli kitorg. Makan dalam kot. Kalau dalam lab aku la paling seronok. Tak tau kenapa. maybe sebab Prof tu suka aku kot. hahaha(ketawa macam orang gile). Walaupun Prof tu dok ugut konon2 nak marah kitorang, aku masih boleh berpura2 ketawa plastik. Tapi tadi, aku rasa memang blur giler.. tengok soalan tu macam tengok kertas kosong. Agaknye, mesti Prof tu panas hati tengok student die ni duk tenung kertas soalan macam nak tembus kertas tu. Bile die tanye soalan, masing tunduk macam kura2 nak menyorok kepala dalam cengkerang..

Maka, dengan semangat berkobar kesan dari tamparan pre-test tadi, aku pun mula menanam azam untuk study malam. Tapi, agak2 korang la kan. Dengan bunyi tv kat sebelah aku ni, dan terdengar2 pulak diorang duk bagi komen pasal hero citer ni, aku tak tergugat ke? Dah la petang tadi aku TERtengok la iklan citer ni.. Secara tak sengaja, mulut aku dengan lancar mengeluarkan statement " HANDSOMEnye.." ...Serta merta housemate aku gelakkan aku. Konon2 aku tak tergoda la kan.. Tapi malam ni aku lansung tak tengok cite tu. Kononnye nak buktikan la yang aku tak tergugat lansung dengan kehenseman hero tu. Telinga aku je yang membesar sebesar piring astro sebab nak dengar cite tu. X dapat tengok, dengar pun jadi la.... (hahaha)

Mujur la hero die bukannye Fizo Omar. Aduh!! macam kena panahan asmara tengok Fizo. Cute betul die bawak watak bodo2 dalam cite Siti Kelembai. Orang kalau hensem, bawak watak bodo2 pun nampak cute.. Alahaiiii... Fizo..... Tapi yang tak best tu.. dalam cite ni duk sebut pasal hukum karma je.. Hmm.. tak tau la nak komen sebab aku pun tak baper suke dengar pasal hukum karma. Aku cume suke Fizo je. Haha.. Aku sempat la tengok cite tu petang tadi. Memang tak study lansung petang tadi sebab teruja sangat tengok Fizo. Hihi (tak tergugat iman la sangat kan?..)

Dah. Aku nak stop. Lenguh jugak aku curi2 menaip ni. Kantoi la aku tak study sebab nak tulis entry pasal tv diorang tu.. haha.. Cukup2. Aku mau sambung study. Takut kena hentam dengan Prof tu kalau tak dapat jawab test nanti. Makan dalam woo..

p/s: doa2 la aku boleh jawab test tu ye.. hihi. PEACE!!

Friday, September 17, 2010

Starlight Tears

Salam.. Aii semua.. Selamat Hari Raya!! ^_^ .. Untuk entry kali ni aku belum ada mood nak citer pasal hari raya. Tah kenapa sepanjang raye ni aku duk melayan lagu ni.. padahal lagu ni dah lame pun.. JIWANG siott... haha.. korang layankan jela kejiwangan ni..



Ni aku bagi skali maksud lagu starlight tears ni untuk korang lebih menghayati lagu ni.. LAYANNNNN~~~~

the white starlight envelops the tears
the tears fall in the warm wind

do you feel it?
this trembling, quiet whisper that is going your way

i draw you on this white paper
the warm smile holds me

is this love?
even when i close my eyes, i see only you

i will be waiting for you
i will wait for you
i don't want to see the tears of pain anymore

you let me know
this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

i'm walking in my memories with you
the tears fill even the deepest area of my heart

what should i do?
even in my dreams, i miss you

i will be waiting for you
i will wait for you

i don't want to see the tears of pain anymore
you let me know

this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

please look at me, like the faraway stars
can't you be the one that's in my heart

i will be waiting for you
i will wait for you

i don't want to see the tears of pain anymore
you let me know

this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

p/s: sebelum play lagu ni.. tutup dulu player halwa telinga kt atas tu.. hehe

Sunday, September 5, 2010

Iklan Raya 1 Malaysia




Mula-mula aku tengok video ni aku da pelik.. ni iklan hari raya atau iklan krismas? Siap ada kenderaan yang macam santa claus bawak macam dalam cite katun orang putih tu.. Lepastu pulak.. sampai bab keluar pelita dari bunga teratai.. Aishhh tak pelik ke? aku pikir aku sorang je pelik. Rupa-rupanya ramai yang perasan dan timbul lah macam-macam pendapat dari orang orang ramai yang sangat tak berpuas ati.. Kenapa la diorang tak kaji dulu sebelum luluskan iklan ni.. Kalau la budak-budak tengok, mungkin diorg pun akan keliru dan terpedaya. mana x nya.. hari raya kite ada kereta santa claus.

Konon-kononnye nak buat iklan 1 Malaysia, tapi aidilfitri kan utk umat Islam. Terang-terang untuk agama. Bukan untuk orang Melayu.. takkan la x boleh bezakan. Betul x? Harap-harap lepas ni takde lagi iklan-iklan merepek macam ni. Dulu-dulu aku rasa TV* selalu buat iklan yang menyentuh perasaan tiap kali raya.. tak tau la kenapa raya tahun ni dah kekurangan idea atau diorang ni terlampau ikut sangat slogan 1 Malaysia. Kalau ye pun nak menyahut seruan kerajaan ke apa, pikir la elok-elok supaya tak menyentuh sensitiviti agama Islam. Nasib baik la iklan ni dah ditarik balik dan stesen tv tu pun dah memohon maaf. Tapi mungkin lepas ni mereka harus lebih berhati-hati dan merujuk pada yang arif tentang agama sebelum keluarkan sesuatu iklan.

kata BH: Kadang-kadang, kalau dah terlalu taksub sampai benda yang mudah difaham macam perbezaan antara agama dengan kaum pun orang boleh keliru.. ape nak jadi tah..

Friday, September 3, 2010

Diari 24 Ramadhan

Sedar tak sedar sudah 24 Ramadhan rupenye.. lepas ni masuk Syawal.. Sedih sangat nak meninggalkan Ramdhan.. Suasananya nanti pasti dah tak sama lagi.. Hari ni aku keseorangan di rumah ini, di Wang Ulu. Teman2 semua sudah pulang ke kampung dan aku akan pulang esok pagi.. Sayu sangat. Bukan sayu kerana aku sorang-sorang kat sini.. Tapi sayu bile teringatkan indahnye Ramadhan aku kali ni bersama teman serumah. Seronok tiap kali pegi beli makanan sama-sama, berbuka sama-sama, terawih sama-sama.. Kawan-kawan. Aku rindu saat itu. Ini mungkin Ramadhan terakhir kite kat UniMAP ni.. Tahun depan kite dah bawa haluan masing-masing. Dapat lagi ke kite lalui saat-saat indah ni.. (Sebak tetiba.. huhuhu)

Syukur, mungkin dengan berkat bulan Ramadhan ni jugak RK07 dah berjaya mendapat pengiktirafan dari BEM selama 2 tahun. Tahniah dan terima kasih buat lecturer dan jugak senior yang bersusah payah berusaha untuk dapat pengiktirafan ni(tepuk tangan ramai-ramai).. Walaupun kami tak sempat menyumbang apa-apa, tapi kami tumpang bangga sebab orang lain tak boleh perkecilkan lagi kos kami.. Sangat bangga dengan mereka..

Esok aku akan pulang ke kampung.. rindukan rumah, family dan segala-galanya.. betul kata kawan aku.. walaupun orang cakap kuale kangsar takde apa-apa, tapi aku tetap berbangga menjadi anak jati kuale dan suke tinggal kat situ.. Tak sabar nak balik. Mesti hari ni adik-adik aku dah sampai rumah. Esok, mungkin kakak dengan sepupu-sepupu aku pun akan balik. Wah meriah la rumah aku nanti.. Tak sabar nak balik.. Tapi... lecturer ku juga sangat baik kerana bekalkan assignment dan tutorial(sigh). Haha.. Balik nanti mesti buat design dan lab report jugak.. Bagus. Jangan sampai tak berusik sudah.. hahaha..

Ni diari terakhir Ramadhan di Wang Ulu. Esok atau lusa aku akan menulis lagi tapi dengan suasana yang berbeza pulak.. Selamat tinggal Wang Ulu.. Dua minggu kemudian kita ketemu lagi.. hehe