Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Friday, October 15, 2010

Minggu rindu dan busy sedunia



Assalamualaikum SeMuA n GooD MorNiNg BloG!!

OH.. hari ni baru la aku dapat jumpa kamu, blog.. aku rindu sangat2 nak menulis.. tapi nak buat macam mane. Line kat tempat aku belajar tu tersangat slow, sampai nak post satu entry pun macam nak putus nyawa(mcm hiperbola sangat je)..

Sekarang ni aku ada kat rumah.. hehe.. banyak soalan yang sepatutnya bermain difikiran kamu kan bloggy? kenapa aku boleh berada di rumah sedangkan report melambak nak disiapkan, dengan viva dan test yang semakin dekat, FYP yang masih dalam keadaan terumbang ambing, pokok yang aku tanam pun macam hidup segan mati mau.. Tapi aku punya sebab sendiri.. jangan bagitau orang lain ye.. ni rahsia.. sebenarnye.. sebenarnye.. ermm... sy sangat homesick.. uhh x sanggop nak tulis besar2.. malu.. hihih

merindui mereka yang jauh di mata..


***************************

Ermm bloggy, boleh tak aku nak luahkan sesuatu kat sini.. dah lama aku tak luahkan sesuatu kat kamu kan bloggy?

Sebenarnye aku baru pulih dari sakit. Sakit hati dan emosi yang sangat berat. Aku terlalu merindui sahabatku, Guardian Angel.. (kamu jangan cemburu ya bloggy).. Tidak kira berapa banyak kebencian yang cuba aku bina, aku tetap merindui dia, sahabatku (kamu juga sahabatku, bloggy).. sakit hati dan emosi yang berlaku disebabkan salah aku.. kalau la dia boleh baca entry ni (dia takkan baca T__T) aku nak dia tahu..

"kata2 aku membenci kamu hanya sekadar kata2.. sedangkan hati aku menangis dan terlalu sakit untuk melafazkan aku benci kamu sampai mati. Mungkin aku kejam sahabatku.. tapi aku sedang cuba berubah.. mungkin kita dah ditetapkan untuk bersahabat cuma setakat ini.. tapi kalaulah kamu tahu, betapa aku merindui kamu.. Aku kata aku benci senyuman kamu, aku benci rupa kamu, aku benci mata kamu, aku benci perangai kamu, aku benci semua pasal diri kamu. Aku tipu.. aku tipu kamu... aku suka mata redup kamu, aku suka rupa kamu yang buat aku tersenyum, aku suka senyuman kamu yang menenangkan aku, aku tak benci perangai kamu, aku cuma mahu kamu berubah sedikit.. aku mahu kamu jadi lebih baik, aku suka semua pasal diri kamu. aku tak pernah benci kamu, sahabat."

Hmm.. bloggy. aku sudah habis sesi meluahkan perasaan. sekarang aku sudah semakin kuat. Aku tidak menangis lagi.. Aku tersangat gembira sekarang. Aku punya ramai teman di sisi aku.. Aku punya family yang menyayangi aku.. dan ramai yang ambil berat pada aku. Sebab tu aku mahu selalu tersenyum untuk mereka..

***********************

Oh ye.. FYP aku dah start tau.. Minggu lepas aku pergi ambil sample dengan housemateku (Ckin), kelmarin ambil pokok kat tepi sawah.. ramai pakcik dan makcik yang macam berminat tengok aku dengan temanku (Yana) kutip pokok paku rawan dengan pokok menerong kat tepi sawah.. tapi malang tak berbau, aku disengat binatang. tak tahu la tebuan atau penyengat. Tapi bengkak tu cuma naik sekejap. lepas 2 jam terus hilang. Mungkin badan aku imune tinggi kot. hehe.. Dan semalam, lagi sekali kawanku (nazmin) tolong aku korek tanah untuk tanam pokok. Haha.. kalau pokok tu tak hidup, nampaknye kena la kau tolong aku lagi, Min.. Thanks jugak kat Huda yang tolong angkat pokok2 tu walaupun ko terpatahkan satu pokok aku.. hehe


dah macam buruh kasar si Nazmin ni.. nanti aku blanje KFC na..


aku dah macam orang pegi bersawah.. penuh lumpur..

************************

Sekarang aku terasa bagai berada di syurga (rumahku syurgaku).. jadi aku mesti guna kesempatan yang ada ni untuk merehatkan badan, emosi dan hati ni, then boleh sambung buat kerja.. mungkin aku akan tinggalkan kamu lebih lama lagi ye bloggy.. aku cuma boleh update bila aku di rumah.. Babaii blogku, sahabatku, cintaku, hidupku....




notakaki:
- tiada tempat yang paling indah selain disisi ibu bapa dan keluarga..
- perkara paling bodoh yang selalu dilakukan manusia adalah meluahkan kata2 sebelum berfikir panjang..
-menulis di blog adalah lebih baik drpd meluahkan pada manusia yang tidak berperasaan..



1 comment:

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)