Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Thursday, November 25, 2010

Award disaat genting..

salam..

Fuh2! Giler berhabuk blog daku.. rasa macam da berkurun tak bukak. Muahahah.. Bukan la nak kata aku ni malas sangat nak bukak blog ke, tulis blog ke apa.. tapi aku busy sangat la. (main fb tak busy plak) Sekarang kan minggu exam. Takkan nak masuk notes process control dalam ni. Mau kena baling pinggan mangkuk satgi.. heheh..

Kebetulan plak dapat award ni dan aku pun baru je habis 2 paper exam. Baru 2 k. tu pun kire paper paling senang la (senang2 pun aku rasa macam nak tergolek2 time jawab tu) kalau nak dibandingkan dengan lagi 2 paper selasa depan. Yang selasa depan ni tak tau la camne.. Adekah aku akan berenang2 plak dengan kertas soklan tu.. kte tengok aje la nanti.. huhu.. harap2 semuanya ok dan smoga dipermudahkan oleh-NYA nanti...

Psstt.. korang nak tengok tak award ape yang aku dapat?

Jeng3!!!



Thanks to Cik Gadis cute yang bagi award ni.. Tapi aku musykil jugak la.. Lawa ke blog aku? hahaha.. pape je la. Janji halal.. ngeh3..

Nak amik award ni ada syarat2nye.. tak banyak, 2 je..

Pertama, kena senarai 7 perkara tentang diri penerima award (aku la tu.. hihi).
Kedua, tag 10 orang untuk menerima award ini (kalau 2-3 orang pun dikira halal kot.. haha).

******************************************

Tujuh perkara tentang diri penerima award iaitu aku yang dapat aku discover selepas aku membuat kajian selama 22 tahun ni...

1. Aku pengidap migrain terlampau. Huhu.. Boleh kata hampir setiap hari kot aku kena.. tapi pas makan ubat bunuh sakit migrain tu ilang la.. tapi die macam chipsmore, kejap ade kejap takde.. Orang2 yg kenal rapat aku pun da paham sangat pasal sakit aku ni.. Huhu.. tak suka migrain!!

2. Aku sangat sukakan pisang (aku bukan monyet ye..) tak tau la nape.. kadang2 aku nampak pisang tu macam cute sangat2... kalau aku jumpe pisang yang cantik, mata aku akan blink2 macam nampak shawl yang cantik.

3. Aku suka tengok barang2 makeup.. macam kiut giler.. Haha kalau pergi guardian ke, watson ke, shopping mall ke, memang benda yang aku cari adalah tempat barang2 makeup.. Kawan2 aku sampai da tau nak cari aku kat mana kalau aku tiba2 hilang time shopping.. asal ilang je tengok2 aku duk belek2 barang makeup (punye la obses tu).. tapi yang pelik tu, aku suka tengok n beli.. tapi tak suka pakai.. kenapa erkk??? pelik kan??

4. Yang ni pun aku mula sedar sejak 2-3 tahun lepas.. aku tak suka dengar bunyi lagu yg kuat.. dalam kereta pun aku tak boleh dengar kuat2. aku akan rasa pening, sakit kepala, nak muntah dan macam2 gejala yang menunjukkan aku meluat dengar bunyi yang kuat tu..

5. Aku sangat sensitif dengan cuaca sejuk.. kalau sejuk sikit mesti kuku aku jadi biru. Macam mayat.. sampaikan ada kawan chinese aku kata aku macam ghost! oh kejamnye!! Tapi kalau panas plak aku tahan.. siap boleh berselimut lagi.. Cuma kepala aku je yang tak tahan sangat.. Nanti mula la dia mengada2 nak buat2 sakit..

6. Aku tak boleh makan pedas dan sangat tak suka makan pedas.. lagipun doktor dah nasihatkan aku tak boleh makan pedas coz perut aku sangat sensetip macam tuan die gak.. adoiii

7. Dalam hati aku totally tak sama dengan luaran aku.. Kalau aku nampak macam kuat tapi sebenarnye aku la manusia paling tak kuat.. huwaaaa... pasni kena makan vitamin banyak2 bagi kuat macam hulk. ngeh3..

8. Aku kidal terlampau (bukan andartu terlampau ye adek2). Buat ape pun mesti guna tangan kiri kecuali suap makanan dengan tangan.. nak taip msg kat fon dengan tangan kanan pun menggigil macam kena parkinson.. (budak tadika taip msg lagi laju dari aku.. hua3)


**********************************************

Eh da macam terlebih plak.. hahaha.. Kire bonus la.. bukan senang aku nak bagi maklumat ni sume.. rahsia negara ni.. pssttt jangan gitau orang lain eh.. bak kta pepatah biar pecah di perut, jangan buncit diperut.. hehe

Sekarang tibalah masanya aku menyerahkan pulak takhta ni kepada orang2 yang aku rasakan selayaknya.. Untuk pengetahuan umum, pemilihan ni bukan sahaja dinilai dari segi aesthetic, tetapi juga mutu dan kualiti sesebuah blog itu turut diambil kira.. cewah!!! hahaha ada gaya macam juri profesional la... ngeh3..

Dan mereka yang bertuah ialah... (kuar efek drum)

Tok Esah. Blog yang cantik dan isinya jugak cantik dimataku.. "bukan rupa kupandang, tapi hati budimu itu" (tetibe. haha)
Kerdil Desa. Adek comei yang lagi maju dari aku. Walaupun aku yg menulis dulu dari die, tapi blog die lagi hebat dari aku kot. Hehe..
Wan Hazel. Memang kagum tengok blog die.. Banyak katun yang comei2.. hehe
Sizuka. Blog cik sizuka ni pun cute je macam tuan die gak..

4 orang cukup la eh.. Kepada penerima ni, sudi2 la eh terima award yang tak seberapa ni.. hehe daaa

2 comments:

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)