Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Saturday, December 25, 2010

Spesies kawan di muka bumi..




Korang tau tak dalam dunia ni ada beberapa kategori kawan.. jom check korang dalam kategori mana.. hehe

1- Kawan chipsmore.. time susah dia datang tersengih2 and tetiba baik semacam sebab nak mintak tolong.. tapi bile kita yg susah pulak, dia menghilangkan diri macam chipsmore. Kawan cam ni kalau ada ke, xda ke. sama je..

2 - Kawan spesies enau.. memang jenis yg pentingkan diri.. kalau harta orang, makanan orang, dia yg no 1 muncul.. time kita beli makanan dia macam tau2 je kita ada simpan makanan.. tapi bila kena kat dia, kedekut tahap jebon. Tak kira dalam situasi apa, tetap nak berkira sampaikan 5 sen pun tuntut hutang kat org.. kawan yg macam ni lagi baik xda dari adaFree Blinkies.

3 - Kawan spesies parasit. Kawan yang boleh jadi pendengar yang baik. time kite ada masalah dan dia mampu mendengar.. selalu tolong kalau kita susah.. bila depan kita bukan main baik, lemah lembut.. kalau dalam semua benda tu, dia la paling baik.. Kawan macam ni kat depan baik tapi kat belakang, dia tolak kawan dia dari belakang..
Memang parasit ini orang!

4 - Kawan mesra alam.. yang ni spesies biase2 je la.. kalau jumpe kat kelas atau kat luar boleh bertegur mesra... boleh berbual, share isu2 dan gosip2 hot, study sesame.. tapi kawan jenis ni x penah involve dlm hal2 peribadi kite.. setakat kawan macam tu je... selalunye classmate la..

5 - Kawan atas nama... mesti korang ramai kawan macam ni kan.. bila jmpa kat luar setakat tegur .. bila org tanya "sapa tu?" kite akan jwb "kawan.." (padahal name pun belum tentu tau.. hoho)

6 - Kawan maya Free Emoticons.. kawan di dunia blog, fb, friendster dan sepupu sepapat beliau.. kawan maya ni, walaupun x pernah berjumpa tapi masih boleh rapat sebab berkongsi hobi yang sama, aktiviti yang sama... percaya atau tidak, teman maya juga boleh jadi teman baik..

7 - Sahabat... kawan ni jenis kawan sampai syurga.. Sahabat selalu bagi nasihat untuk kita perbaiki diri kita dan bukannya jenis yg suka drop kawan sendiri.. Kawan sampai syurga sentiasa ada bila kita susah dan bila kita senang pulak, dia x pernah nak ambil kesempatan. Dengan sahabat la kita boleh share semua benda.. Free UserbarsKawan jenis ni adalah yg paling sukar dicari..

So, korang tentukan la korang nak jadi kawan spesies yang mana.. spesies parasit ka, sahabat ka? kawan maya dah tentu2 la kan?







4 comments:

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)