Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Thursday, January 6, 2011

Menimba ilmu atau dosa?

Ya Allah.. di awal kelas tadi aku rasa adalah kelas yang paling membosankan dalam sejarah hidup aku. Kelas Mr Ahmad Bakhtiar pun x bosan macam tu.. kurang2 Mr Ahmad Bakhtiar ada jugak usik2 aku.. lukis2 gambar boipren wanna be aku kat papan putih.. malu pun takpa. At least aku tak jad bengong sangat cam tadi. (hoi2.. bahasa tu tapis sikit)


15 minit pertama, dia duk mengarut pasal CO (course outcome), PO (program outcome).. menatang yang aku dah dengar dari 1st year sampai la topup course ritu.. tapi aku lagi rasa bertambah bengong sebab aku sendiri pun tak tahu ada berapa PO course aku.. Then dia duk berleter sebab student tak tahu itu ini.. Then compare dengan student oversea. Gila meroyan apa orang tua ni? (getus ati aku).. agak2 ar.. takkan la nak compare ngan student oversea. Sedih ati waa… sayu dengornye.. ---agak2 time ni aku dapat ilmu ke dosa sebab mengumpat dia dalam hati?Thinking smile


30 minit kemudian.. Tengok kerusi line kiri yang tadinya penuh, terus kosong.. mak aiii mamat2 line sebelah ni menguji keimanan betul.. boleh diorang blah camtu je.. aku nak blah jugak!. Kendian nampak sorang2 student bangun dan blah.. agak2 korang kalau situasi camtu, best ke tak kelas tu.. aku tak boleh nak kutuk lebih2… (mula2 je kutuk sebab dia tu berlagak giler.. drop kitorang kaw2) tapi lepas dia cakap dia lecturer fakulti alam (sejak bile U aku ni pakai sistem fakulti tah) , terus aku senyap… malu kotttt…. kos aku tu.. baik senyap sebelum budak2 kos lain membahan kitorang plak… huhu… ---mungkin dosa ke-2 aku timba ari ni. Crying face


Sejam tiga puluh minit kemudian. Line2 aku ni dah tak sabar nak sign attendance.. SIap nak cari gadoh ngan line sebelah sebab potong turn kitorang.. (macam budak2 … haha) Yang sebenarnya dah pasang niat nak cabut. Selepas jam ke-2 baru dapat sign rasanye.. Tapi bila dah sign tu cam malas plak nak cabut… (konon je..) ..Paling sakit hati tu.. dah habis kelas. Dia boleh cakap, siapa yang tak sign untuk minggu 1st ni kira dimaafkan.. Steaming madkalau aku tau, xperlu la aku berlari-lari dalam hujan tadi semata-mata nak pergi kelas ni.. (dapat dosa lagi berperasaan macam ni)


Lepas habis kelas.. aku fikir.. apa ilmu aku dapat tadi? ke aku kumpul dosa je hari ni.. adoiii…astaghfirullahalazim… insaf la cik Wani… baru je berazam nak jadi baik… isk3

5 comments:

  1. bolehla pla bebudak tu blah mcm tu jhe?

    ReplyDelete
  2. hahaha... selamba badak je diorg.. badak pun tak selamba macam tu.. haha. memang lec tu tak pasan pun.. da last2 baru dia perasan.. cian2..

    ReplyDelete
  3. biasa la tu time blaja..
    lepas blaja saat macam tu la akn di kenang kenang...hehehe

    sabar itu perlu..

    ReplyDelete
  4. baik encik para. sy akan bsabar slps ini.. hihi

    tQ bg tag tu. :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)