Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Tuesday, January 25, 2011

TAG@ Segmen Dari hati Ke Hati:10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah

Morning Semua!! eh morning ke. Matahari pun dah nak terpacak ni.. hihihi.. Sebenarnya tadi tengah kusyuk buat logbook FYP.. tiba2 teringat kat tag ni.. dan2 tutup logbook buka WLW.. hahah teruknye sayerrr…

Tag ni dari Haiqal.. TQ sebab tag menda ni.. tiba2 rasa rindu kat zaman sekolah rendah dulu.. huhu jom check 10 perkara yang cik BH rasa paling best masa sekolah rendah.

1. Masa sekolah rendah dulu selalu ada cikgu praktikal. Yang best tu kalau cikgu praktikal masuk selalu dapat main game. Kadang2 main lagu goreng pisang. tak pernah dengar ke? Ala yang satu group nyanyi then satu group plak sambung perkataan last yang group sebelumnya sebut.. huhu rindu tau nak main macam tu lagi!!! (awak tu da besau la cik Wani)

2. Best kena denda. Rindu plak nak kena berdiri atas kerusi.. (Dulu bukan main malu kalau kena berdiri atas kerusi. Sekarang rindu. Mereng tul minah ni).. kalau tak kena berdiri pun mesti kena lari pusing padang… Kenapa eh kat u ni lecturer taknak buat camtu??!!!

3. Bila cikgu masuk kelas, ketua akan bagi salam dan kita ikut ramai2… intonansi tu penting… cuba korang buat dalam klas. Kompem2 ade orang ikut.. hahaha… aku dah terkena. Bila sorang bagi salam macam masa sekolah dulu, otometik mulut aku pun gatal nak ikut. ngeh3… kenangan tu….


4. Suka main time rehat. Hahaha… kalau budak laki suka main kejar2 la. Aku kadang2 join jugak budak laki main kejar2… Ape nak malu? Nama pun budak2 kan… hihi

5. Nasik lemak murah giler. 3 kupang je.. sedap lak tu… kalau blanje sehari seringgit pun dah kenyang giler kot.

6. RMT (rancangan makanan tambahan ke ape tah name dia..) Aku tak dapat RMT ni.. tapi kalau ada budak yang dapat RMT ni tak datang, cikgu panggil je sapa2 suruh ganti makan. Wakaka… aku memang suka makan free ni. Dah la free, sedap plak tu.. siap dapat buah ngan air kotak lagi… huuu time budak2 dulu rasa best sangat kot… ngeh3….


7. Selalu dapat susu kotak percuma. Hahaha… dulu aku selalu kena tipu ngan kawan. Ada yang cakap klu bukak tepi kotak tu ada tanda + ape tah maknanya susu tu dah basi.. giler penipu.. geram tul aku bile dah besar ni ingat balik. Yang aku ni ye2 je percaya. Ceh!


8. Haaa.. aku paling takut kalau misi datang check gigi ngan kna cucuk. Tapi aku tak penah lagi nangis. Duk tengok kawan2 melalak2 je.. kalakar2.. hahaha padahal aku takut tengok orang tampal gigi. Nasib baik tak pernah kena.. gigi elok kot. wakaka


9. Ermm… ape lagi eh. Haaa… dulu selalu ada sesi gosok gigi ramai2 kat padang.. mula2 dapat berus gigi free ngan cawan isi air sorang satu.. pastu misi tu bawak gigi palsu yang BESAR tu ajar macam mana gosok gigi… hihi kelakar ingat time tu.. aku bukan gosok gigi sangat pun.. tertarik kat gigi palsu yang besar tu je… ngahahaha

10. Lasttt… aku suka hari sukan masa sekolah rendah.. main sukaneka n macam2 lagi… dapat hamper pun dah seronok sangat.. wuaa rindu semua tu…

Tu je la yang aku ingat.. aku ni, memori memang lemah sket.. tapi aku tak pernah lupa cikgu2 aku masa sekolah rendah dulu.. ni aku selitkan gambar aku masa sekolah dulu.. ni masa hari anugerah kot..

Kalau terer teka la aku yang mana satu.. hihihi

Korang kena buat 10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah di blog korang.
Tag sebanyak 2 orang.Kalau lebih pun tak apa.
Selepas buat,letak link entri korang dalam komen kat sini.

Sekarang aku nak tag orang la.. hihi
Cik Gadis
Tok Esah
Cik Dieda
Cik Alice


Kalau ada yang rasa berminat nak jawab tag ni.. dipersilakan.. hehe…

7 comments:

  1. yang pakai tudung tu kan.hehe


    masa sekolah memang best...
    rasa na k balik semula ke zaman tu..
    tapi nak balik kejap je la...hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha.. slh2..


    yup.. rs nk blk sat. klu la ad mesin masa doraemon tu.. huhu

    ReplyDelete
  3. ckgu praktikal maen goreng pisang ? nah! kena btg idung sndiri. kah kah kah. bdk2 enjoy jer maen goreng pisang, tp bising smpai guru besar dgar. padan muka kt diri sndiri. hehe

    ps : akak xnah tahu pn game ni pggil goreng pisang smpai la wat btn kt kola kangsar dulu. mmg org perak pggal goreng pisang ek. hehe

    ReplyDelete
  4. yup.. kt perak mmg sebut goreng pisang..

    hahaha.. rsnye mmg ckgu praktikal sllu main.. wlupun ckgu praktial btukar game ttp sma...

    wani pnh tgk video spupu wani blaja kt ipg.. de main goreg pisang dlm kls.. praktis agknye tu.. hehehe

    ReplyDelete
  5. sekali lagi teka..
    mesti yang tak pakai tudung tu kan.
    yang kecik kecik tu..comel comel tu.hehe


    kalau macam tu, tak ada la kenangan yang beharga lepas ni...

    ReplyDelete
  6. hahaha... slh jgk :P

    ermm btl gak.. tp rndu nk blk waktu tu.. nk tgk giri kte wktu kecik mcm mane..

    ReplyDelete
  7. kena cucuk kt bontot!!! hahahahaahhahahaaahaahah

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)