Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Monday, February 28, 2011

Saat dia mula mencintai kamu..

1. Apabila dia pergi ke suatu tempat, dia akan segera menghantar masej kepada kamu dan bertanya lokasi kamu. Saat itu dia berharap kamu juga berada di situ dan dia berharap akan bertembung dengan kamu.. Ketika itu.. dia sudah mula menyukai kamu..

2. Jika kamu jauh daripadanya dan suatu hari kamu menyatakan hasrat yang kamu ingin ke tempatnya. Waktu itu dia sangat2 gembira dan berasa kecewa apabila kamu mebatalkan hasratmu kerana dia sangat2 merindui kamu..

3. Apa saja kemahuan kamu pasti akan dipenuhi walaupun kamu sekadar bergurau. Walau sesusah mana dia pasti akan penuhinya tanpa banyak bicara. Kerana ketika itu, hanya kamu di hatinya..

4. Jika kamu mempunyai ramai teman berlawanan jantina, dia akan berusaha untuk mengenali teman kamu kerana dia cemburu jika kamu terlalu rapat dengan temanmu itu.

5. Apabila kamu membuat sesuatu untuk dia walaupun hanya sekadar menyanyikan lagu harijadi, sudah cukup membuatkan dia tersenyum selama berbulan2.. Kerana baginya, mungkin itu kenangan atau hadiah terindah untuknya..

6. Apabila bersama kamu, dia sudah pandai merengek dan merajuk manja.. Kerana waktu itu hatinya sudah terpaut pada kamu..

7. Saat dia mula jatuh hati padamu, hatinya mudah tersentuh jika kamu seakan2 tidak mempedulikannya..

8. Apabila kamu tidak menghantar masej walaupun hanya satu hari, dia sudah mula berasa bimbang dan pasti akan bertanya mengapa kamu tidak menghantar masej pada hari itu.. Tanpa kamu sedari dia sentiasa menanti masej dari kamu sepanjang masa…

9. Apabila berbicara di telefon, dia akan berdiam diri apabila mendengar suara kamu kerana ketika itu dia sudah terpukau apabila mendengar suara kamu..

10. Saat dia mula mencintai kamu.. dia sentiasa menjaga percakapannya kerana tidak mahu menggores hatimu dengan tutur katanya…

11. Akhir sekali… saat dia benar2 mencintai kamu, kamu dapat merasakan amat sukar untuk dia meluahkan “I love u” walaupun dia melakukan segala2nya untuk menggembirakan kamu kerana dia berharap kamu merasainya sendiri tanpa dia perlu memberitahu kamu…

Sunday, February 27, 2011

Adikku??

Tiba2 aku terdengar ringtone lagu sujud. Kusangka ayah yang call sebab selalunye ayah je nak call aku.. mana ade orang lain nak call pun.. tp aku tengok no yg aku tak kenali.. aku pun jawab la fon tu..

Budak: ello kakak
Aku: ello.. sape ni?
Budak: kakak. sy ni adik kakak(nada beriya2)
Aku: err.. salah no ni dik..
Budak: betoi le.. ni no kakak sy. awk kakak sy. takkan akak x kenai adk?(masih nk ptahankan  aku kakak die)
Aku: sape ni ye?
Budak: adik kakak le
Aku: iyela.. adik ni sape name?
Budak: solihin.. adik kakak...
Aku: aaa.. eemmm.. adik da salah org ni.. ni bukan kakak adik (masih bersabar)
Budak: laaa.. betoii.. ni kakak adik!
Aku: ermmm rsnye bukan la.. salah orang ni..

(tutttt... die letakkan fon)

Hp aku berbunyi lagi..

Budak: ello kak
Aku: emm. ello
Budak: sorry kak. tadi gurau2 je..
Aku: emm xpe..
Budak: bye. Assalamualaikum. Muah!


p/s: - (=.=)! sape la punye adik ni? iye2 mengaku aku kakak die pastu siap bagi kiss plak.. klu sape2 yg ade adik tolong bagi no korang yg betul kt adik korg erkk..

         - Aku taktau siapa.. tapi dalam hati aku rasa ada orang sengaja nak buat aku rasa bodoh. huhu

Friday, February 25, 2011

Al Kisah Lelaki dan Dot Dot Dot

Petang tu disebabkan terlalu kebosanan dek internet yang tiba2 down, aku pun pegi la ambik angin kat luar.. Selain tu nak “cuci mata” la kata orang. hihihi… duk tengok budak2(budak ke?) main bola kat padang sambil makan snickers.. dengan angin bertiup sepoi2 bahasa.. perghhh memang layan ar…


Aku sebenarnye tak minat pun tengok bola. Tapi tiba2 aku rasa tertarik nak tengok. Aku terpikir jugak. Selalu orang main bola 22 orang je dalam satu padang (eh btul ke? hentam sajalah!) Tapi aku tengok kat tempat aku ni diorang bantai sampai dekat 50 orang main. Bukan kat sini je, da banyak kali kot aku tengok. Yang aku musykil tu, bile main ramai2 camtu.. bleh dapat sepak bola ke? aku rase macam percentage bola tu nak sampai kat kaki macam tipis je dengan semua duk pakat kejar bola. (tapi kalau betul2 kaki bangku memang takkan dapat la kan) Pastu aku kagum tengok pakcik2 yang dah berusia pun masih lagi main bola dengan budak2 tu.. masih kuat. Aku yang muda ni, bersenam atas katil je.. Buat kuak lentang a.k.a tido… hak3… (patut la badan mcm……. hmmm x mampu nak taip.. kikiki) ..


Lagi satu.. aku penah la tanye adk aku sebab de pun selalu gak main bola camtu. Biase la budak asrama kan.. Adk aku cakap, diorang bukan kenal pun sape2 yg main tu.. tapi main belasah je. Asal boleh sepak bola sudah. Kalau dah tak kenal, macam mana nak tau mana satu team diorang eh?hmmm… Tapi aku nak kagum jugak la. Sebab aku rasa la kalau pompuan, kompem taknak main kalau tak kenal. Pi la suruh budak pompuan join sape2 tengah main batu seremban ke, main lompat tali ke.. kompem diorang (diorang? aku?? ) akan jawab “ malas la. tak kenal”. Tapi lelaki ni pelik. Kenal tak kenal belakang kire. Bola yang no.1. Memang pun bola no.1, pompuan?? No.2 kot. hehe.. Aku penah la pegi lepak kedai mamak ngan sorang member aku ni.. Tibe2 elok plak fav team dia, Chelsea tengah main.. Aku punya la dok potpet2 bercerita, alih2 aku tengok mata dia dok layan tv je.. Penat je aku cakap sensorang. Dia tak dengar lansung aku cakap ape!! Hampeh tul!


Dah nama pun lelaki kan.. Aku rasa nak cari lelaki yang tak suka bola sepak ni, 1 dalam seribu kot.. Memang tak dapat dipisahkan.. Itu lah al kisah, lelaki dan dot dot dot… kikiki





Moral of the story: sebelum lepak kedai mamak, aku kna check dulu fav team member aku main ke tak. Bukan pe. Untuk mengelakkan dari diriku terabai lagi. Kui3.. Tak mampu nak pura2 macam suka bola sepak. hahahaha


P/s: Just nak share. Aku ada terbaca tentang hukum permainan bola sepak kat SINI ..

Friday, February 4, 2011

Masam Manis 29 Jan 2011...

Salam semua..

Lama gak tak menulis ni... sebenarnya dah lama janji dengan bestfriend aku si Amy tu nak tulis pasal novel yang dia bagi masa birthday aku.. tapi belum berkesempatan (mana nak sempat kalau keja dok download sinetron ngan layan tv je..) Novel yang Amy bagi ni memang dah lama aku nak sebab aku nampak ada budak baca dalam bas. Lepas tu aku pun tergedik2 nak baca.. Hahaha.. Pape pun thanks Amy sebab bagi novel tu.. Ko memang best! Lagi satu hadiah mashimaro tu pun aku suka jugak.. Sebab dia cute macam aku.. (muahahaha!).. N thanks kat Encek Amin untuk doll ladybird yang cute tu.. motip bagi ladybird tu aku tak tau la.. tapi tetap suka. Sebab cute macam aku jugak! Hahahaha!
Dari mereka2 yang selalu dihatiku... kedua2nya bestfriend aku.. :)

Nak cerita pasal birthday aku pun macam tak best je.. Yela dah besar2 ni mana ada orang nak ingat pun.. Kawan aku pun tak ingat birthday aku dan yang paling sedih, orang yang aku harapkan wish birthday aku pun just wish selepas empat hari birthday aku... sedih kan? Huhu.. Tapi, walaupun kawan2 aku tak ingat, diorang tetap celebrate.. tu pun lepas diberitau oleh encek Amin.. Aku tau dia selalu ingat birthday aku.. TQ kat Dzu, Nazmin, Fik, Grace and Tye yang join main baling2 tepung malam tu.. Sanggup aku kejar si Fik tu sebab nak bg dia kena tepung jugak.. Cuma si Tye terlepas dari kandang.. Aku akan ingat kenangan ni sampai bila2.. Simple but memorable bak kata Nazmin... Ye la ni tahun terakhir aku kat U.. Tahun akhir sambut dengan kawan2...
Setelah aku menjadi mangsa serangan tepung..

Berbalik pada cite novel.. Erm nak start camne eh.. Walaupun aku dah cerita kat Amy dalam fon ritu tapi aku tetap nak tulis. Coz aku rasa dia tak faham kot. Sampai sejam lebih aku berceloteh je.. Mesti pening kepala dia dengar aku cakap tak berenti.. Ni aku tulis lagi skali..

Salah satu sebab aku suka sangat novel ni adalah kerana (macam jawab soalan sastera je.. haha) perangai watak utama novel ni yang bernama Lia tu sebijik macam aku.. Hahaha.. memang banyak la yang sama..

1) Lia ni suka sangat minum kopi. Memang sama la! (Give me 5!!) aku memang peminat kopi dari dulu.. Sejak bile tu tak ingat. Tapi aku special sket.. Kalau orang lain tapis serbuk kopi. Aku pulak amik serbuk kopi n kunyah.. Sedap!!!

2) Lia ni malas mandi. Sama jugak macam aku. Hahaha.. Bukan malas sebenarnye. Jimat air. Hihi

3) Lia ni ada migrain yang kronik. Pun sama macam aku.. Aku ni dalam seminggu mesti 2-3 hari ada kna migrain...

4) Lia tak tetap pendirian. Pun sama macam aku.. Hmm yang ni tak tahu la nak komen macam mana.. Tapi yang aku tau susah aku nak ubah benda tu..

5) Suka tido.. Hihihi.. ni memang hobi aku.. Lia tu pun sama gak. Suka bangun lambat. Sebijik. Waaaa!! Apsal sume benda buruk ni?!!! iSyy!!

6) Haaa.. yang ni memang sebijik giler la.. Suka ngumpat orang dalam hati... Astaghfirullahalazim... huhu.. kalau aku tak suka sumting tu mesti aku akan membebel dalam hati.. macam Lia jugak.. (tapi pasni aku akan cuba ubah.. huhu...)


Semua benda buruk2 kan? Adehhh.. Yang ni plak apa yang aku suka pasal hero cerita ni.. Hihi.. sebab hero cerita ni memang sama dengan ciri2 lelaki yang aku suka..

1) Tegas. Emm.. Rasanya ciri2 ni macam umum sangat tapi ini la salah satu ciri yang aku suka..

2) Selalu nak menang. Atau dalam erti kata lain orang kena ikut cakap dia. Pelik aku suka orang macam ni.. Maybe sebab aku suka melawan cakap kot. Hihi

3) Kasar. Aku tak suka lelaki yang terlalu polite. Tapi tak la kasar sangat. yang penting dia boleh sesuaikan diri ikt keadaan macam Joe dalam cite ni. Nampak kasar.. tapi bila dengan budak2, dia la yang paling suka melayan...

4) Luaran nampak jahat tapi dalaman dia sangat romantik dan penyayang. Macam Joe ni la.. Orang cakap dia jahat la, playboy la.. tapi sebenarnya dia sangat setia..

5) Haaa yang ni memang sama sangat la ciri2 lelaki yang aku suka.. Dia jenis yang kalau nak luahkan sumting, melalui perbuatan bukan mulut. Tak kisah la samada melalui pandangan dia ke...

6) Selalu buat sesuatu yang orang tak faham. Haha.. pelik? Tapi sebab aku suka berfikir sebab2 seseorang buat sesuatu.. Mcm dalam novel ni, Joe tu suruh Lia bayarkan cincin untuk Joe yang harga 10 ribu sedangkan duit kenduri semua dia support. Nak kata takda duit, dia memang kaya nak mampus. Tapi tu la... apa yg dia buat tu ada maksud. Macam tu la yg aku suka...

7) Joe ni jenis kuat bkerja. Bukan jenis yg suka mengendeng kat perempuan je.. sebab aku ske laki macam ni.. emmm... nanti aku pikirkan. hihi


Dah.. cukup la tu.. kalau nak tau keseluruhan cerita yang best ni kena la beli novel die ni..
Sweet Sour... macam2 rasa pun ada..
.
.
.
.
.

Dan akhir sekali...

Wajah2 sahabat yang aku sayang...
dari kiri: Dzu, Aku, Nazmin, Amy and Amin