Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Friday, March 25, 2011

Marabahaya..

"hoi.. apa kau buat..
di sini budak...
tahu tak erti MARABAHAYA.."

Teringat pulak lagu yang dinyanyikan Aznil Nawawi dalam cerita Magika.. Antara lagu dalam movie yang paling BH suka.. BH sebenarnya terarik dengan perkataan marabahaya tu sebab ada kena mengena dengan entry kali ni..

Pejam celik pejam celik.. hanya tinggal lebih kurang sebulan lebih je lagi.. berdebar2 rasenye... ahah.. macam menunggu hari nak bernikah je.. padahal tengah nebes nak abes sem.. hihi. insyaAllah ini sem yang terakhir.. Dalam masa sebulan lebih ni.. macam2 benda boleh jadi.. yela.. dari awal sem lagi ada je terdengar kes2 kemalangan.. bukan setakat eksiden kat jalan raya, ada jugak yang eksiden kat kolam renang.. sampai BH sendiri pun fobia nak pegi kolam renang. hukhuk...

Start dari bulan satu, sorang classmate ekisden masa nak ambik exam topup couse.. kendian bulan lepas housemate BH pulak jatuh kat tepi kolam renang sampai patah lengan.. Seminggu lepas tu sorang lagi classmate BH eksiden moto.. yang ni patah gigi.. tapi moto lawa dia teruk jugak la... Baru tadi 2 orang lagi classmate BH eksiden.. Yang sorang patah tulang bahu.. Masuk ni dah 5 orang classmate BH eksiden.. huhu.. takutnye..

Harap2 pasni takde lagi la yang terlibat atau cuba melibatkan diri dengan kemalangan. (da name kemalangan.. mane ada orang sengaja nak kan? melainkan mat2 rempit di luar sana laaa...). Kadang2 kita ni berhati2 macam mana pun boleh jatuh.. jatuh katil pun boleh patah.. aiii marabahayaaa... tapi kata kawan BH tak payah tunggu jatuh.. duk diam2 pun boleh patah... (patah hati... hahaks)

Semoga tak ada lagi kes.. Doakan keselamatan bersama.. Sebulan lebih je lagiii.. Jangan kerana kemalangan pulak terpaksa repeat satu paper ni.. TIDAKKKK!!!


p/s: - Berhati-hatilah.. bahaya ada di mana2
-To student PPKAS 4th yr.. harap2 kita dapat grad sama2... Sayang korang semua!!





3 comments:

  1. x... nnt kena repeat paper lagi... kena dok cni 1 taon lagi... hahaha

    ReplyDelete
  2. x... nnt kena repeat paper lagi... kena dok cni 1 taon lagi... hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi.. kalau sudi komen la lagi.. :)