Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Thursday, October 27, 2011

Sabar Untuk Menjadi Matang

Dua hari lepas, selesai dua interview.. harap2 sangat ada berita gembira untuk kesabaranku berbulan2.. moga2 ada berita gembira setelah lama bertahan dengan perasaan cemburu melihat teman2 sudah punya kehidupan baru selepas tidak lagi bergelar pelajar.

Bukan aku tak usaha, tapi mungkin kadang2 aku banyak menolak tuah. (mungkin?).. Aku boleh rasa bila kata hati aku tak mampu menerima sesuatu keadaan. Mungkin dulu aku belum cukup matang dan sabar untuk menghadapi kerenah orang, terutamanya manusia2 yang sentiasa buat aku tertekan.. Tapi itu tak bermakna aku tak bersyukur dengan rezeki yang Tuhan bagi.. aku cuma mempertahankan diri untuk tidak menjadi kuli (walaupun hakikatnya aku tetap akan jadi kuli melainkan aku punya company sendiri).. Mungkin aku harus belajar terima hakikat yang aku memang terpaksa duduk di bawah arahan seseorang..

Thursday, October 20, 2011

Oh Kecewanya!

Baru tersimpan niat di hati ni (macam lagu pulak) nak merasa pergi spa, buat urutan itu ini, buat facial (walaupun muka aku kategori tak payah gatal2 nak buat facial)..

Dan yang paling aku nak merasa mestila spa ikan. Makin teruja bila dengar cerita teman yang pergi buat macam2 treatment termasuk spa ikan dengan first trial RM34 hengget.. tapi bila dah masuk rawatan seterusnya naik pulak sampai sembilan puluh lebih kot. (maap. ingatan kurang baik sebab banyak makan semut).

Tuesday, October 18, 2011

Milik Siapa Hati Ini (Bahagian 3)


Milik Siapa Hati Ini : Bahagian [1] [2]


Detik untuk mengingati diri..

Salam sayang semua..

Hampir sebulan jugak aku tutupkan blog ni atas sebab-sebab tertentu.. dan pastinya kemalasan aku ni termasuk dalam list tersebut. hehe

Aku bukan orang yang kuat semangat atau punya ketekunan yang tinggi dalam sesuatu benda. Aku akan buat ikut hati. If rasa nak buat, aku akan buat.. dan bukan atas desakan orang lain. Tapi lain pulak ceritanya dengan novel yang aku konon2 nak jadikan hobi sambilan aku tu.. Disebabkan novel tu adalah galakan dari seseorang, proses dan idea terhenti seketika bila hilang pendorong aku tu untuk menulis. Tapi bila ada dorongan dari orang yang lain pulak. Semangat itu datang kembali..

Milik Siapa Hati Ini (Bahagian 2)


Milik Siapa Hati Ini: Bahagian [1] [3]