Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Friday, July 13, 2012

Kenapa Perlu Ingat Mak Ayah Kita?

Masih ingat jasa mereka? Jom. Ambil masa sejenak untuk mengingatinya kembali.. Dan kenapa kita perlu menghargai mereka lebih-lebih lagi ketika mereka masih ada..

(klik gambar untuk lebih jelas)





Sebab tu Orang Cakap, "Jangan Putus Asa"



Alhamdulillah.. Rezeki Allah sampai jugak..
Lepas berhenti kerja hari tu, macam susah je nak dapat kerja lain. Sampaikan ada masanya rasa nak give up. Mujur sokongan dari family dan orang tersayang tak pernah putus. Walaupun jauh dari encek kekasih tapi aku dekat dengan family.

Syukur ya Allah. Aku harap aku takkan mengaku kalah lagi macam dulu. Dulu aku tak sabar bila tekanan-tekanan datang serentak. Sampaikan ada masanya tak boleh tidur. Harap-harap betullah jalan yang aku lalui sekarang ni..

Thursday, July 12, 2012

Gadis January Yang Unpredictable

♥ JANUARY = CHATTER ♥

* Loves to chat. - betul3~
* Loves those who love them. - Everyday cakap kat dia.. :P
* Loves to takes things at the centre. - errrr??
* Inner and physical beauty. - Sangat... kah3~
* Lies but doesn’t pretend. - tipu sunat takpe... hihi
* Gets angry often. - absolutely right !! hahaha~
* Treats friends importantly. - err.. kena tanya kawan dulu..
* Brave and fearless. - betul sangatlah!
* Always making friends. - meh la kawan ngan saye.. hihi
* Easily hurt but recovers easily. - e'eh macam taw2 ja menda nih..
* Daydreamer. - euww???
* Opinionated. - macam tak je..
* Does not care to control emotions. - hahaha! "encek kekasih tolong jawabkan.." *wink2*
* Unpredictable. - heee.. i sangat misteri you..
* Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them. - awww.. asyik betul je ni! kah3~


ALHAMDULILLAH..


Ya Tuhan..
Andai aku terlupa, ingatkanlah aku.. Ingatkan aku untuk sentiasa bersyukur kerana Engkau telah berikan yang terbaik buat aku. Tidak terkurang walau sedikit. Walaupun bukan seperti yang aku harapkan. Ku yakini setiap ketentuan-MU..

Aku SAYANG Mereka


Nothing to say. Just nak share sesuatu supaya kita sentiasa ingat dan menghargai orang yang kita sayang.

DOA YANG IKHLAS DARI HATI LEBIH BERHARGA DARI HADIAH YANG MAHAL..

Wednesday, July 11, 2012

I'm so sorry




Saya banyak susahkan dia.
Saya banyak lukakan hati dia.
Walau kami berbeza.
Saya tetap percaya yang kami mampu untuk saling melengkapi.
Saya tak peduli sebanyak mana kekurangan dia.
Dan saya harap dia juga terima sebanyak mana kekurangan saya.
Saya tidak sempurna sepanjang masa.
Kadangkala tak mampu tunaikan segala harapan dan permintaan dia.
Apa yang saya tahu, saya cuma ingin lihat senyuman itu lagi.
Senyuman yang mampu menghilangkan batu beban dalam hati saya..

Pls forgive me, Muhammad Haidhar Abdul Manap.
(Shhh saya nak bagitau satu rahsia.. sebenarnya... saya.. saya.. saya sayang dia sangat-sangat.. ) http://www.emocutez.com

-Kadangkala berjauhan itu lebih baik supaya saya belajar menghargai dia bila dia tak ada di sisi saya-

I miss him so much http://www.emocutez.com

Words for Myself



"Apabila kamu telah berusaha dan berdoa. Malah telah melakukan segalanya. Dengan harapan yang terlalu tinggi. Namun kamu masih belum mampu mencapainya.. percayalah.. Allah belum mengizinkan ianya menjadi milik kamu.. "


Sedarlah aku.. Ini bukan penamat segalanya bagi aku kerana perjalananku masih jauh lagi.. Kata orang, bersusah dahulu, bersenang kemudian.. Harapanku semoga sabar akan mengiringiku sehingga aku temui jalan kejayaan itu.... 

Bersabar dengan tekanan dari semua sudut. Bukan mudah bagi aku lebih-lebih lagi dengan perangai keras kepala aku. Sebab inikah aku susah nak dapat sesuatu yang serasi dengan diri aku. Atau  aku yang terlalu demand? Ya TUHAN permudahkan segalanya.

One of the Two



 Forgive and forget.. or at least one of the two..

Itulah yang sedang saya buat. 

 

Saya mampu memaafkan tapi tidak untuk melupakan. Ia sangat susah. 

 

Walaupun kita sudah memaafkan seseorang, parut di hati takkan hilang.. 

 

Setidak-tidaknya saya maafkan dia supaya hati saya lebih tenang dan tidak perlu terbeban dengan perasaan marah, sedih atau kecewa..


Saya lakukan untuk diri saya,bukan untuk siapa-siapa..