Assalamualaikum.. Selamat Datang Ke BUKAN CERITA LAGENDA. Silalah buat macam rumah sendiri ea..

Monday, August 13, 2012

Hari-hari busy seorang kuli

Salam.. fuh2..uhuk uhuk..banyaknye habuk.. pemalas sungguh saye ni kan. sanggup biarkan blog ni sampai berhabuk... kesian die.. Sebenarnye sejak dah kerja ni, saye jadi malas nak update blog, tambah2 pulak bulan puasa cam ni.. rasa mcm tak cukup je masa..

Walaupun sekarang dah start duduk rumah sewa, tetap rasa tak cukup masa. Yang oknya makin mudah sebab dekat dgn tempat kerja dan yang sedihnya kena masak sendiri untuk berbuka dan bersahur (masak lah sangat..). Ok. saye tipu. Sebenarnye memang jarang la nak masak. Sebab kalau masak pun tak sedap. Nanti tak berselera pulak nak makan. SO better la beli.. Tu pun saye beli kat gerai tepi jalan je sebab sangat la tak rajin nak pergi bazar dan bersesak dengan orang ramai (pemalas betul). Memang kalau diikutkan puasa tahun ni baru sekali je pergi bazar. Itu pun secara tak sengaja (boleh ke camtu?).. Tapi tu awal2 je.. dah dekat hujung2 ramadhan ni rasa semakin kurang selera makan.. dari sepinggan dah jadi suku pinggan.. adik pun makan sikit je. Kire memang jimat la sebab kuantiti makanan yang nak dibeli dah berkurangan. Niat nak kurus tu pun memang ade.. Makin senang la kerja saye.. haha.. hope raya ni berat boleh berkurang sampai 10kg... hehehe(berangan je la).. Dah tak sanggup kena tegur badan makin naik..


Esok dan khamis plak kena pergi site lagi.. Letih memang letih.. tapi nk buat macam mana kan. Saye ni kuli je.. Kena la ikut arahan orang atasan. Huhu.. Tak sanggup rasenye nak hangkut safety boot yang berat tu.. Huwaaa!!!! Dah la kena memanjat. Kenapa la tak boleh tunggu abes puasa.. Bagi hamba yang lemah gemalai cam aku ni, memang ni dah dikira ujian yang tersangat lah besar.. huhu.. Safety boot.. please be nice to me.. ahaks.. dan harap2 cuaca tak panas sangat. tak sanggup nak mengumpul puasa ganti.. haha.. Pape pun, teruskan berpuasa dan hayati sisa-sisa Ramadhan yang masih berbaki beberapa hari ni.. Tetiba plak rindu saat2 berpuasa di universiti dulu..

K la.. Nak cau cin cau dulu.. Kang orang ingat saye makan gaji buta je sebab menempek kat blog ni lama2. Hehe.. Jumpe lagi di next entry.. Daaaa